הודו סוערת במשך יותר משבוע בעקבות מקרה מחריד שבו רופאה נאנסה ונרצחה במרפאה שבה עבדה. יותר ממיליון רופאים ועובדי שירותי הבריאות במדינה הגדולה שבתו אתמול (שבת) למשך 24 שעות כאות מחאה והזדהות, והבוקר המשיכו עוד עשרות אלפי רופאים צעירים את השביתה.

ביום שישי לפני כשבוע וחצי דווח בעיר קולקטה שבמדינת מערב בנגל בהודו כי רופאה כבת 31 נאנסה ונרצחה במרפאה שבה עבדה בעיר. כוחות המשטרה עצרו חשוד בביצוע המעשה, והתברר כי הוא מתנדב במשטרה המקומית – מה שאף הגביר וחיזק את הזעם הציבורי. התוקף מצא את הרופאה, שזהותה לא נחשפה, ותקף אותה באלימות קשה.

המחאות בהודו בעקבות האונס והרצח של רופאה בקולקטה (צילום: רויטרס)
המחאות בהודו בעקבות האונס והרצח של רופאה בקולקטה | צילום: רויטרס

בכלי התקשורת בהודו דווח כי הרופאה נפצעה ונפגעה בכל חלקי גופה, והייתה נתונה לאלימות מינית ולאלימות פיזית קשות. ברויטרס דווח כי היא הותקפה בשעה שישנה על שטיח בחדר בבית החולים לאחר שעבדה משמרת ארוכה של 36 שעות ברציפות. עמיתיה של הרופאה שנאנסה ונרצחה אמרו כי היא נאלצה לישון בחדר צדדי מכיוון שאין לרופאים והצוות הרפואי חדרי שינה ראויים לאחר המשמרות.

בתי חולים ומרפאות רבים במדינה הגדולה בעולם עצרו אתמול את עבודתם במחאה על האונס והרצח של הרופאה. "בתי הלכה, אבל מיליוני בנים ובנות עומדים כעת איתי", אמר לרויטרס אביה של הרופאה, ונשאר בעילום שם. "זה נותן לי הרבה כוח". רופאות נשים מהוות כ-60% מסגל הרפואה בהודו.

המחאות בהודו בעקבות האונס והרצח של רופאה בקולקטה (צילום: רויטרס)
המחאות בהודו בעקבות האונס והרצח של רופאה בקולקטה | צילום: רויטרס

הודו ידועה לשמצה במשך שנים ארוכות בעקבות מקרי אונס קשים ואלימים, והיעדר טיפול ואכיפה משמעותיים בנושא. בשנת 2012 הציגה הודו רפורמה של חקיקה בנושא – בעקבות אונס קבוצתי מחריד, במטרה גם להביא להחמרת הענישה בנושא.