בשידור חי: דונלד טראמפ טען בשיחה אמש (שני) עם היוטיובר האמריקני אדין רוס כי הלילה תתרחש המתקפה האיראנית על ישראל. "ממה שאני שומע, הולכת להיות הלילה תקיפה של איראן בישראל", הוא אמר. "זה לא מידע סודי. אם אני הייתי נשיא, אף אחד לא היה מדבר על מתקפה כזו. זה לא היה קורה ב-100%".

למרות דבריו של הנשיא לשעבר והמועמד הרפובליקני לנשיאות, בכירים ישראלים הדגישו אמש כי לא ניתן לחזות מתי תצא לפועל התגובה האיראנית. בנוסף, דובר הפנטגון הבהיר לסקיי ניוז בערבית: "לא זיהינו תנועות של איראן שמצביעות על מתקפה בשעות הקרובות".

במקביל, בארצות הברית נערכים לסייע לישראל בהגנה מול מתקפה אפשרית מאיראן. לפי דיווח בוושינגטון פוסט,  ספינות המלחמה האמריקניות USS Laboon ו-USS Cole עזבו את מפרץ עומאן לעבר ים סוף - בדרך לאזור מדינת ישראל.

בנוסף, מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (סנקטום), גנרל מייקל קורילה, ביקר אתמול בישראל - כחלק מאותה היערכות למתקפה ונפגש עם רא"ל הרצי הלוי. "הרמטכ"ל ומפקד סנטקום קיימו הערכת מצב משותפת בנושאים ביטחוניים-אסטרטגיים וההיערכות המשותפת במרחב, כחלק מהמענה לאיומים במזרח התיכון. צה"ל ימשיך להעמיק את הקשר עם צבא ארצות הברית מתוך מחויבות לחיזוק היציבות האזורית והתיאום בין הצבאות", נמסר מדובר צה"ל.

שר הביטחון גלנט, שנפגש גם הוא עם קורילה, אמר כי "הגעתו לישראל בשעות אלה מסמלת יותר מכל תמיכה במעשים וכי הקשר בין ישראל לארה"ב בלתי ניתן לערעור". הוא גם הודה למערכת הביטחון האמריקנית על "עמידתה לימין ישראל ועל פעולותיה למען ביצור ביטחונה". 

מוקדם יותר אמש, גלנט ביקר במוצב השליטה של חיל האוויר וקיים הערכת מצב עם מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר ופורום המפקדים הבכיר בחיל. שר הביטחון אמר בפורום: "אויבינו שוקלים היטב את צעדיהם בזכות היכולות שהפגנתם בשנה האחרונה. עם זאת, עלינו להיערך לכל האפשרויות - כולל מעבר מהיר להתקפה".

משבר האמון בין ארה"ב לישראל

בישראל נמצאים בהיערכות שיא לקראת התגובה האיראנית הצפויה, בישראל מעריכים שיש עוד מרחב השפעה על עוצמת התגובה האיראנית – וזה המעורבות האמריקנית. הנוכחות האמריקנית משמעותית ביותר ומשמשת כגורם מרסן, אבל יש פער משמעותי בין הקרבה בממסדים הביטחוניים של שתי המדינות לבין משבר האמון החריף בדרגים הפוליטיים, ולמעשה בין נתניהו לביידן.

בישראל היו רוצים מאוד לראות נקיטת עמדה יותר פומבית מצד ארה"ב, ולטענת גורמים ביטחוניים זה לא קורה בגלל משבר האמון החריף בין המנהיגים. הדאגה העיקרית בישראל היא פחות מהתקיפה האיראנית אלא דווקא התגובה של חיזבאללה, שעלולה לגרור בטעות את הצדדים להסלמה בלתי מתוכננת. בשורה התחתונה, התחושה היא שיש מספיק אנרגיה כדי למנוע הסלמה אזורית. זה תלוי גם ביכולת הספיגה שישראל תפגין כאן.