אין גבול: בעוד שאירועים אנטישמיים הפכו לדבר שבשגרה ברחבי העולם, ויהודים רבים מדווחים על חשש אמיתי מהצגת סממנים יהודיים או ישראליים, מפגינים פרו-פלסטינים בעיר סארי שסמוכה לוונקובר, קנדה - לקחו את המחאה שלהם צעד אחד קדימה. בטורניר סופטבול בין-לאומי של נערות, בין נבחרת ישראל לקנדה שהתקיים בשבוע שעבר, עמדו המפגינים עם שלטי נאצה שעליהם צוירו בין היתר צלבי קרס, צעקו, הטרידו את הנבחרות והקהל והפריעו למשחק. "זה היה המקום הכי לא מתאים לקיים בו הפגנה שכזו, ילדים פחדו", סיפר ל-N12 עזרא שנקן, יו הפדרציה היהודית של ונקובר.

"כשהבנו שנבחרת הנערות של ישראל בסופטבול מגיעה לטורניר ותשחק מול הנבחרת הביתית של קנדה, התרגשנו מאוד", תיאר יו"ר הפדרציה היהודית בוונקובר, העיר השלישית בגודלה בקנדה, את התחושות. "אנחנו עוברים תקופה לא פשוטה כקהילה מאז 7 באוקטובר, ושמחנו על ההזדמנות להגיע לצפות יחד באירוע ספורט. התארגנו כמה עשרות משפחות מתוך הקהילה בוונקובר, רבנים וחברים, לבוא יחד. לפני זה ערכנו ברביקיו כשר והייתה אווירה נהדרת", המשיך שנקן.

בעוד חברי הקהילה מתארגנים לצאת לכיוון המשחק, התחילו להגיע המוחים הפרו-פלסטינים. "תמיד יש סיכונים, בטח עכשיו", אמר שנקן על ההכנות שנעשו טרם הגעת אנשי הקהילה לתמוך בנבחרת. "אבל היינו מאוחדים להגיע כקהילה לבוא ולעודד. אירוע ספורט זו הזדמנות ליצור דיאלוג, שיח על איך חיים יחד, ספורט הוא הדרך לעשות את זה. להערכתי זו גם הסיבה להיענות הגדולה מצד חברי הקהילה, גם אני הבאתי את בני בן ה-6", המשיך.

סמלים נאציים מחוץ למשחק כדורגל של בנות 7 (צילום: Michael A. Sachs)
"אחד מסממני הטראומה הגדולים של העם היהודי. לצערי רואים אותם בהפגנות פרו פלסטינים בקנדה הרבה" | צילום: Michael A. Sachs

סמלים נאציים מחוץ למשחק כדורגל של בנות 7 (צילום: Michael A. Sachs)
״צעקו על ילדות עם דגלי ישראל והפחידו אותן״ | צילום: Michael A. Sachs

את האווירה הנעימה של אחר צוהריים קהילתי, הרסו המפגינים עם הגעתם למקום כשהתחילו לצעוק ברמקולים קריאות ל"שחרור פלסטין" ובגנות ישראל. בנוסף, הניפו המוחים שלטים עם צלבי קרס מול המשפחות היהודיות. "זה פשוט היה דוחה, להשתמש בסמל הזה, שהוא טראומה לעם היהודי ולקבוצות מיעוט נוספות כמובן, מול ילדים יהודים ורבנים - הם חסרי לב", תיאר שנקן את התחושות. "זה היה קשה מאוד לאנשים שם לראות את זה, ולילדים בכלל להיות בתוך כל הסערה הזאת. הם עמדו בחוץ - אפילו לא קנו כרטיסים, פשוט נעמדו מעבר לגדר וצעקו קריאות שנאה על ילדים תמימים", המשיך.

שנקן סיפר שלתפיסת כל הנוכחים בקהל אלו היו הזמן והמקום "הכי לא מתאימים" לבצע אקט כזה של מחאה: "הייתה תמיכה גדולה בנערות הצעירות והייתה גאווה גדולה, מה גם שלצד העידוד לנבחרת ישראל שמחנו לתמוך בנבחרת הביתית. ההתנהגות של המפגינים לא תאמה את רוח המקום, לא רק אנחנו חשבנו ככה. ניגשה אליי אישה קנדית לא יהודייה עם דמעות בעיניים וביקשה להתנצל בפניי על מה שאנחנו עוברים. מטרתן של השחקניות הצעירות זה לשחק סופטבול. הן לא עוסקות בפוליטיקה או בשום דבר אחר", המשיך.

Ezra S. Shanken Chief Executive Officer (צילום: Vancouver Sun)
Ezra S. Shanken Chief Executive Officer. Jewish Federation of Greater Vancouver | צילום: Vancouver Sun

לדברי שנקן התחושות בקרב אנשי הקהילה לאחר האירוע הן קשות: "אנשים המומים, מדברים על זה הרבה מאותו ערב. מצד אחד אנחנו חיים בזמן שאנחנו כבר לא בהלם מאירועים שמתרחשים, מצד שני עד כמה שזה לא נשמע הגיוני הצליחו להפתיע אותנו. לא סתם כנראה גם בתקשורת המקומית סיקרו את המקרה החריג".

שנקן ביקש להעביר מסר לכל אותם מפגינים שונאי ישראל שבו הוא הדגיש: "המסר שלי לאנשים כאלו זה קודם כול שאנחנו לא מפחדים. אנחנו לא נפסיק להגיע למשחקי ספורט ולא נפסיק לתמוך בזכות של ישראל להגן על עצמה. הם יכולים לשנוא כמה שהם רוצים - אנחנו לא נספיק לאהוב. ההתנהגות שלהם לא עוזרת לא לישראלים ולא לפלסטינים, כי זה לא במה אתה מאמין זה איך אתה מתנהג", סיכם.

עזרא מבקר בישראל במהלך המלחמה (צילום: Jewish Federation of Greater Vancouve)
שנקן מבקר בישראל במהלך המלחמה | צילום: Jewish Federation of Greater Vancouve