תאגיד השידור הבריטי BBC עורר שוב סערה לאחר שתיאר פיגועי התאבדות של חמאס, שגבו את חייהם של עשרות אזרחים בישראל, כ"פעולות צבאיות". ארגון Camera (הוועדה לדיוק בניתוח והסיקור התקשורתי במזרח התיכון) טען כי הדיווח של BBC בערבית רמז שהמתקפות כוונו נגד חיילים במקום אזרחים, ובכך הלבין למעשה את פעולות חמאס. הארגון ציין כי מספר ההרוגים הכולל במתקפות הטרור שתכנן דף עמד על 93, כאשר 80 מהקורבנות היו אזרחים בגילי 13 עד 83. רק 13 מההרוגים היו חיילים ואנשי כוחות הביטחון.

בכתבה על חיסולו של דף, ציין BBC בערבית כי "במשך כ-30 שנה, [דף] השתתף במספר מבצעים צבאיים נגד ישראל, החל מחטיפת חיילים וירי רקטות, דרך מבצעים צבאיים ועד לשיאם במתקפת 7 באוקטובר 2023".
רשת BBC הגנה על אופן הסיקור שלה בנוגע למותו של דף. דובר של תאגיד השידור אמר ל"טלגרף" כי ערוץ BBC בערבית הבהיר לאורך כל הסיקור שמוחמד דף מופיע ברשימת הטרוריסטים הגלובליים של ארה"ב והאיחוד האירופי.

ארגון Camera, הפועל לקידום סיקור הוגן של ישראל בתקשורת הבין-לאומית, טען: "הפחתת אחריותן של קבוצות פלסטיניות לפגיעה מכוונת באזרחים חפים מפשע והצגתה כ'האשמות' בלבד, שכביכול רק ישראל וארה"ב מפנות כלפיהן, היא הרגל של BBC בערבית כבר שנים".

זירת החיסול של מוחמד דף (צילום: דובר צה"ל)
זירת החיסול של מוחמד דף | צילום: דובר צה"ל

"גם כאשר הקבוצות הפלסטיניות עצמן מתפארות ברציחות דומות, כתבי BBC בערבית לעתים קרובות משתמשים בקולם שלהם כדי לתאר אותן באופן שגוי כ'פעולות צבאיות' שבוצעו נגד 'חיילים' או 'חמושים", הוסיף הארגון.

כמנהיגה הצבאי של חמאס, דף היה אחראי לרציחתם של לפחות 70 אזרחים, רובם בסדרת פיגועי התאבדות בירושלים ובתל אביב בשנות ה-90. מספר אזרחים נוספים נרצחו ביישובים ישראליים בגוש קטיף במהלך שנות ה-2000.

כאשר BBC בערבית דיווח על חיסולו של דף בתקיפה הישראלית על מחנה פליטים בדרום עזה ב-14 ביולי, הוא שידר כתבה שמלווה בתמונות של פיגועי ההתאבדות באוטובוסים שתכנן. עם זאת, הכיתוב והטקסט הנלווים ציינו: "דף תכנן סדרה של מבצעים צבאיים נגד ישראל שגרמו לחטיפתם והריגתם של עשרות חיילים בשנות ה-90".