דני כהן, לשעבר מנהל הטלוויזיה של ה-BBC, חיבר דוח לפיו לרשת יש "שאלות רציניות" שעליה לענות עליהן, בכל הנוגע לדיווח השגוי והרפטטיבי שלה על סיקור המלחמה בישראל – לצד לא מעט דוגמאות לכך. הדוח בן ה-60 עמודים מאשים בין היתר את תאגיד השידור הציבורי בבריטניה ב"טענות שקריות ומזיקות לגבי התנהלותה של ישראל במלחמה זו", וכן בהפקת "שידורים מטעים" לצד מידע דומה ברשתות החברתיות, כפי שמדווח הערב (שני) מגזין "וראייטי".

כהן, שעבד ב-BBC שמונה שנים, במהלכן היה מנהל הטלוויזיה בשנים 2015-2013, ציין בדוח כי בעוד ש"טעויות כנות" יכולות להתרחש בעת דיווח, "הטעויות הן כמעט תמיד בכיוון אנטי-ישראלי. לא יהיה ניתן להרכיב רישום דומה של טעויות אנטי-פלסטיניות", נכתב בדוח, שקטלג עשרות שגיאות שביצעה הרשת כשסיקרה את המלחמה.

כהן ערך את הדוח על בסיס מחקר מטעם שלוחות מקומיות בבריטניה, של הוועדה לניטור ודיוק סיקור המזרח התיכון בארה"ב, ארגון יהודי-אמריקאי ללא מטרות רווח. בין הטעויות הבולטות שנבדקו בו, בראשם סירוב ה-BBC להתייחס לארגון הטרור חמאס כאל מחבלים, או ציטוט משרד הבריאות של חמאס כעובדה מוגמרת, נמצאים הדיווחים השגויים של ה-BBC; התקרית שבה מגיש חדשות של הרשת התייחס לתקיפת בית החולים שיפא שבעזה, ואמר בשידור שצה"ל "מכוון" לעבר צוותים רפואיים ודוברי ערבית. זאת, בעת שבדיווח של רויטרס על האירוע, נכתב כי כוחות צה"ל בבית החולים כללו צוותים רפואיים ודוברי ערבית.

במקרה אחר, בפיצוץ בבית החולים הערבי אל-אהלי באוקטובר, עלתה בשידור סברה לפיה רק ישראל יכולה להיות אחראית לפיצוץ. מאוחר יותר התברר שהוא אירע כתוצאה מירי שגוי של רקטה שפגעה בחניון בית החולים. בנוסף התייחס הדוח לעובדה שהרשת לא הטילה סנקציות על מגיש הספורט גארי ליניקר, שהשעייתו מהערוץ בוטלה זמן קצר לאחר שעבר על הנחיות הרשת, ושיתף ציוץ שקורא לאסור על ישראל להשתתף באירועי ספורט בינלאומיים.

בדוח אחר שפורסם בתחילת החודש על ידי מדעני נתונים, נמצא כי הרשת הפרה את הנחיות העריכה שלה למעלה מ-1,500 פעמים כשדיווחה על ישראל, והציגה "הטיה אנטי-ישראלית נרחבת", כפי שצוין.

כעת קורא הדוח הנוכחי לחקירה עצמאית על אופן הדיווח של ה-BBC ודוברת הרשת, כפי שמדווח המגזין, מסרה כי "הסכסוך הישראלי בעזה הוא סיפור מקוטב וקשה לסיקור, ואנו מבינים שיש מגוון דעות. ה-BBC התמקד בדיווח על הסכסוך ללא משוא פנים, הבאת קהל לחדשות, תובנה וניתוח, ומשקף את כל נקודות המבט". עוד נמסר כי יבחנו את הדברים שהועלו, "למרות שאיננו מזהים את האפיון הכולל של העיתונות שלנו בדוח הזה".

"בכל פעם שהתאגיד עומד בפני הבחירה של לאיזה נרטיב להאמין, רק לעיתים רחוקות היא מצביעה לכיוון ישראל", נכתב בדוח. "עבור חמאס, במלחמה הזאת רק לעתים נדירות נחוצה הוכחה, עבור צה"ל וישראל, רק לעתים נדירות היא מספיקה".