דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס היום (שלישי) חושף, לכאורה, מה שנראה כמו קו מדיני חדש של איראן שהיא לא נקטה עד כה. בכירים איראנים ששוחחו עם סוכנות הידיעות קשרו בין תזמון התגובה האיראנית על חיסול הנייה ובין הצלחת המו"מ בין ישראל לחמאס, גישה שמזכירה את הקו של חיזבאללה עד כה בלחימה. נוסף על כך, לראשונה איראן דרשה השתתפות כלשהי במו"מ, דבר שלא ברור מה משמעותו ואם השחקנים השונים יסכימו לו. נציין כי למרות הדיווח, קשה להעריך אם זו הכוונה האמיתית של איראן.
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות, הפסקת אש בעזה יכולה להגיע לאחר שיחות המו"מ שמתוכננות למוחרתיים. לפי שלושה בכירים באיראן הסכם ימנע מאיראן תגובה על החיסול של הנייה. על פי אחד הבכירים, איראן והפרוקסי שלה (למשל חיזבאללה), יפתחו במתקפה ישירה אם השיחות בעזה ייכשלו, או אם ייווצר הרושם שישראל מאריכה את המו"מ.
בדיווח לא צוין מפי הגורמים כמה זמן איראן תאפשר להתקדם בשיחות לפני שתגיב, אולם צוינו גורמים נוספים שתיארו שיחות של הממשל בארה"ב עם איראן, ושמטרתן מניעת הסלמה לקראת שיחות המו"מ.
כחלק מהניסיון לקדם את השיחות להפסקת אש בעזה, וכדי למנוע מלחמה כוללת, דווח גם כי המנהיגים של איראן מעוניינים "למלא תפקיד מפתח" בשיחות, דבר שלא נאמר עד כה. "לפי שניים מהמקורות, איראן שוקלת לשלוח נציג לשיחות להפסקת האש, לראשונה מאז שהחלה המלחמה בעזה", נטען.
עוד נאמר כי הנציג של איראן לא ישתתף באופן ישיר בפגישות, אולם יש רצון שהוא יהיה מעורב בדיונים מאחורי הקלעים "כדי לשמור על קו תקשורת דיפלומטי" עם ארצות הברית בזמן שהמשא ומתן יתנהל. ברויטרס ציינו כי גורמים רשמיים בוושינגטון, בקטאר ובמצרים לא הגיבו על השאלה אם איראן תמלא תפקיד עקיף בשיחות, אולם גורמים בכירים שמקורבים לחיזבאללה אמרו כי איראן "תיתן הזדמנות למו"מ אך לא תוותר על כוונותיה להגיב", והם הוסיפו שהפסקת אש בעזה תהיה מעין "תגובה סמלית קטנה".
למרות הדיווח ברויטרס, ב-CNN נטען כי על פי שני מקורות דיפלומטיים השיחות להפסקת אש מוחרתיים לא ימנעו מאיראן לתקוף את ישראל בתגובה על החיסול של איסמאעיל הנייה.