חירט ווילדרס, מנהיג הימין הקיצוני בהולנד והמפלגה הגדולה ביותר בפרלמנט, נשא אתמול (רביעי) נאום תמיכה נלהב במדינת ישראל. "עבורי ועבור המפלגה שלי זה לא מסובך להבין בצד של מי אנחנו תומכים", אמר ווילדרס, "האם אנחנו עם העם היהודי, שנלחם על קיומו, או שאנחנו עם החלאות שרוצים לחסל אותם?".

בשבוע שעבר נודע כי ווילדרס, מנהיג מפלגת PVV שהשיגה הישג חסר תקדים של 24% בבחירות שנערכו בנובמבר, הצליח להגיע להסכמות עם מפלגות נוספות על הקמת קואליציה חדשה בהולנד. בשל ההסתייגות הגדולה בהולנד מעמדותיו הקיצוניות, הוחלט כי לא הוא מי שיעמוד בראשות הממשלה בהולנד.

"חייתי בישראל לפרק זמן מסוים, לפני זמן רב", סיפר אתמול וילדרס בפרלמנט, לאחר אישור החקיקה שקובעת כי הקריאה "מהנהר ועד הים" היא קריאה לאלימות שצריכה לגרור ענישה. "אז זה עוד היה כשהטרוריסטים נכנסו מכיוון ירדן, אני גם חוויתי את זה כשהטרוריסטים חצו את הגבול", הוא נזכר בתקופת עבודתו הקצרה בחקלאות במושב תומר שבבקעת הירדן, לפני יותר משלושה עשורים.

 

 

"אתה חייב לתפוס מחסה ולהיכנס למרחב המוגן כשיש אזעקה, ואיך הצבא, עם מסוקים ופצצות, בודק היכן האנשים נמצאים כדי להגן על האוכלוסייה. אני יודע דבר אחד: השנאה הזאת מגיעה מקבוצות איסלאמיות כמו חמאס, הג'יהאד האיסלאמי, חיזבאללה. יש הרבה קבוצות כאלה, הם מתכחשים לזכות הקיום של המדינה היהודית".

"גם אתם מתכחשים לזכות הקיום של ישראל", תקף ווילדרס מחוקקים בפרלמנט בהולנד. "זה לא מה שישראל עושה, בישראל ערבים מיוצגים בכנסת, בישראל הם אזרחים שווי-זכויות שמעדיפים לחיות שם מאשר בשטחים הפלסטיניים".

ישראל מעולם לא תקפה מדינה אחרת מבלי שהיא הייתה הראשונה להיות מותקפת בעצמה, לא ביום הכיפורים ולא באף מלחמה. כעת, יש ארגון שמייצג את המוסלמים הרדיקליים, לא כל המוסלמים, אבל המוסלמים הרדיקליים, והם יצאו כדי להשמיד את המדינה היהודית ולרצוח את תושביה", המשיך.

מנהיג הימין הקיצוני בהולנד חרט וילדרס (צילום: רויטרס)
מנהיג הימין הקיצוני בהולנד חרט וילדרס | צילום: רויטרס

"עבורי ועבור המפלגה שלי זה לא מסובך להבין בצד של מי אנחנו תומכים", המשיך. "האם אנחנו עם העם היהודי, שנלחם על קיומו, או שאנחנו עם החלאות הטרוריסטים הקיצונים האיסלאמים שרוצים לחסל אותם? אני אומר לכם, אני אתמוך במדינת ישראל עד הסוף".

ווילדרס בן ה-60 נחשב לתומך נלהב של מדינת ישראל, ובמידה רבה זכה להצלחה פוליטית על רקע המלחמה בעזה. בסקרים שנערכו בהולנד בחודש ספטמבר זכתה מפלגתו לפחות מ-10%, ובבחירות שנערכו בנובמבר הוא זכה בסופו של דבר ב-24%. הוא נחשב מבקר חריף של ההגירה המוסלמית בפרט ודת האיסלאם בכלל, ונחשב לאישיות מאוימת במיוחד.