בכיר בממשל ביידן פירט הלילה (בין רביעי לחמישי) את היקף הסיוע לישראל מצד ממשל ביידן מאז פרוץ המלחמה. ב"וושינגטון פוסט" צוטט הבכיר שאמר כי מ-7 באוקטובר ארה"ב "הציפה" את ישראל בנשק ואמצעי לחימה בשווי 6.5 מיליארד דולר, למרות חילוקי דעות על מספרי הנפגעים ואופן התקיפות. שום דבר אינו מושהה מלבד המשלוח האחד והיחיד של פצצות כבדות במשקל 2,000 פאונד. 

"זו התחייבות מאסיבית", הבהיר הבכיר וחשף את המספרים כדי להראות את עומק התמיכה של הממשל כלפי ישראל. ב"פוסט" ציינו כי מומחי העברת נשק אמריקנים התלוו לחברי המשלחת הישראלית של גלנט ועברו על "מאות פריטים" שנשלחו לישראל כדי להתמוד עם הטענות בישראל על "צוואר בקבוק" ועיכובים בהעברת הנשק.

"בכל הנוגע לצווארי בקבוק, זוהי מערכת ביורוקרטית מורכבת שיש לנו ויש לכך סיבה טובה", הסביר הבכיר את פשר "העיכובים" במשלוחי הנשק. "המערכת מוודאת שאנחנו ממלאים את ההתחייבויות שלנו לקונגרס במלואן. אלה חוקים, נהלים ותקנות". הבכיר הודה: "אכן, יש בעיות בצד הישראלי, במונחים של דברים שהם עשויים לרצות ואולי לא היו ברורים לגמרי".

המסר הזועם מוושינגטון

אתמול הבהירו בממשל כי משלוח הנשק המדויק לא יעבור במלואו לישראל, גם לאחר המבצע הצבאי ברפיח, שסביבו נוצרה מחלוקת פומבית עם ארצות הברית. בממשל חוששים כי משלוחי נשק נוספים ישומשו כדי לפתוח במלחמה נרחבת בצפון. בישראל בינתיים ניסו להרגיע את האמריקנים וטענו כי פועלים להגיע להסכמה דיפלומטית כדי להימנע ממערכה שכזאת.

מחלוקת נוספת בנושא הנשק נוצרה סביב סרטון פומבי שהפיץ רה"מ נתניהו, שבו האשים את הממשל בעיכוב משלוח נשק לישראל. לאחר הפצת הסרטון בבית הלבן זעמו וביטלו פורום דיאלוג אסטרטגי. את האשמת נתניהו בסרטון בכירים כינו "לא נכונה וכפוית טובה".

הביקורת נשמעה לא רק מהאמריקנים, אלא גם משר הביטחון יואב גלנט שהגיע לארצות הברית, בין היתר גם כדי לטפל במחלוקת סביב משלוח הנשק. בפתח פגישתו עם היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ייק סאליבן, גלנט אמר כי לישראל ולארצות הברית ישנן מטרות משותפות וכי "את המחלוקות פותרים בחדרים סגורים וטוב שכך". גורמים בסביבת רה"מ נתניהו לא איחרו להגיב ואמרו ש"ראש ממשלת ישראל צריך לדבר בגלוי כדי להביא את מה שהלוחמים שלנו זקוקים לו" משום שהמחלוקות סביב הנושא לא נפתרו בחדרים סגורים "במשך שבועות".