הקהילה היהודית בארצות הברית, לצד מיליוני ישראלים ואמריקנים, תעקוב בדריכות אחרי נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הערב (רביעי) בפני הקונגרס האמריקני. מנהיגים יהודיים בארצות הברית ששוחחו עם N12 הביעו חשש לצד תקווה מנאומו של ראש הממשלה, והדגישו את הצורך הדוחק שנאומו לא יחליש את התמיכה הדו-מפלגתית בישראל.
נשיא האיחוד ליהדות רפורמית הרב ריק ג'ייקובס, שמנהיג את אחד מהארגונים היהודיים הגדולים בארה"ב, ביקר את תזמון הנאום של נתניהו והביע חשש כבד מהשלכותיו. "אני מקווה שנתניהו יתעלה לגודל השעה, אבל זה לא מה שקרה בנאומים הקודמים שלו בקונגרס. אם הנאום שלו לא יפנה לשתי המפלגות - הקהילה היהודית האמריקנית תיפגע", אמר ג'ייקובס ל-N12.
"הנאום הזה מגיע ברגע חסר תקדים, ומה שמדאיג אותי הוא ההיחלשות של התמיכה הדו-מפלגתית בישראל, תמיכה שנתניהו החליש במשך שנים רבות", הוסיף ג'ייקובס. "הנאום בקונגרס בעיתוי הנוכחי הוא התערבות בפוליטיקה האמריקנית, ועצם קיומו הוא בעייתי בזמן הזה. האם הנאום הזה יהיה מיועד ליהודי ארה"ב, לדמוקרטים ולרפובליקנים, או לבייס הישראלי שלו? זה מדאיג אותנו".
ג'ייקובס הבהיר מה הוא מקווה לשמוע מנתניהו: "אנחנו רוצים לשמוע מה המטרה הסופית של המלחמה, מסר ברור לגבי 'היום שאחרי'. זו הזדמנות לשים את החטופים במרכז תשומת לב האמריקנית, לא רק את 8 החטופים עם אזרחות אמריקנית, אלא כולם. בנוסף, על נתניהו התייחס למפלגה הדמוקרטית ככוח אדיר שתומך בישראל, ולא כמו שהמפלגה הרפובליקנית מתייחסת אליה".
מנגד, אריק פינגרהוט, נשיא הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, הביע ביטחון רב יותר לקראת נאום נתניהו, והסכים שעל ראש הממשלה לחזק את התמיכה הדו-מפלגתית בנאומו. "אני מאמין שנתניהו מבין לגמרי מה צריך להגיד. אני מצפה שנתניהו יודה לנשיא ביידן, ואני מצפה שהוא יוודא שישראל תישאר בקונצנזוס דו-מפלגתי בארה"ב - זה קריטי, במיוחד כשלא ברור מי תהיה המפלגה הבאה בבית הלבן ומי ישלוט בקונגרס".
גם דניאל מריאסצ'ין, יו"ר ארגון בני ברית, תמך בהחלטתו של נתניהו לנאום בקונגרס: "זה נאום חשוב מאוד. כל פעם שיש לראש ממשלה ישראלי הזדמנות לפנות לציבור האמריקני ולקהילה הבין-לאומית - הוא חייב לממש את ההזדמנות הזאת".
מריאסצ'ין, בדומה לג'ייקובס ולפינגרהוט, הדגיש את החשיבות של חיזוק התמיכה הרחבה בישראל, וסיפר על הציפיות שלו מהנאום: "חייבים להחזיר את התמיכה הדו-מפלגתית בישראל, אל מול האג'נדה של גורמים פרוגרסיביים וגורמים בדלניים. בנאום, אני רוצה לשמוע שיש 'יום אחרי' למלחמה, שבו תתקיים מערכת יחסים שלווה ויציבה בין ישראל לפלסטינים, גם אם ברור שאין קיצורי דרך לשם. אני גם מצפה שנתניהו ידגיש את החשיבות של מערכת היחסים בין ישראל לארה"ב, את האיומים המשותפים עימם המדינות מתמודדות ואת הערכים המשותפים שהמדינות חולקות. אם הוא יצליח להעביר את המסר הזה, אני חושב שזה יהיה נאום מוצלח".
במבט רחב יותר, פינגרהוט התייחס לכיוון הכללי של יחסי ישראל ארה"ב. הוא לא התכחש למתח שהתפתח בין המדינות בשנה האחרונה, אך הביע אופטימיות לגבי הכיוון הכללי של היחסים. "היו מחלוקות חריפות בין ישראל וארה"ב, אבל אלו מחלוקות שנוצרו בסיטואציה קשה מאוד. אני לא חושב שהן מעידות על בעיה רחבה יותר במערכת היחסים", הוא אמר.
אל מול המתח ביהדות ארה"ב, יועציו של נתניהו הבהירו בפגישת הכנה לקראת הנאום והפגישה עם הנשיא ביידן שראש הממשלה לא מתכנן לבקר את הממשל האמריקני. "זה לא יהיה שידור חוזר של 2015", הבהירו יועציו של נתניהו לאנשיו של ביידן.