הופעתו המגומגמת של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בעימות הנשיאותי שהתקיים הלילה (בין חמישי לשישי) גררה ביקורת חריפה בכלי התקשורת ובתוך המפלגה הדמוקרטית, שבה לפי דיווחים בארה"ב יש קולות שקוראים להחליף את הנשיא כמועמד הדמוקרטי בבחירות. עם זאת, החלפתו של ביידן בניגוד לרצונו כמעט בלתי אפשרית לפי חוקי המפלגה הדמוקרטית, והנשיא לא סיפק כל אינדיקציה לכך שהוא מתכוון לפרוש.

ג'ו ביידן ודונאלד טראמפ העימות הנשיאותי של CNN (צילום: העימות הנשיאותי של CNN)
ביידן טראמפ בעימות, ביקורת חריפה על הנשיא | צילום: העימות הנשיאותי של CNN

הכול תלוי בצעד הבא של הנשיא

  • אם ביידן לא פורש מרצונו, הסיכויים שהוא יודח מהמועמדות על ידי נציגי המפלגה הדמוקרטית קלושים ביותר. ביידן זכה ברוב מוחץ של נציגים בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית, ואותם נציגים התחייבו להצביע לו באוגוסט כדי להפוך את המינוי לרשמי, אם כי אין להם חובה חוקית לעשות זאת. 
  • באופן תיאורטי, אותם נציגים יכולים למרוד בביידן ולמנות מישהו אחר, אך בארה"ב מעריכים כי הסיכויים לכך אפסיים, בעיקר מאחר שביידן וצוותו מינו את רוב הנציגים. גורם נוסף שמקטין את הסיכוי למרד בביידן בתוך המפלגה הדמוקרטית, לפי דיווח ב-NBC, הוא הברית ארוכת השנים בינו לבין יו"ר הוועדה המנהלת של המפלגה.

התרחישים במקרה של פרישה

  • אם ביידן ייכנע ללחץ הציבורי ויוותר על מועמדותו לנשיאות, המירוץ למועמדות המפלגה הדמוקרטית ייפתח לגמרי. כל מועמד ייצטרך לגייס רוב בקרב 3,933 נציגי המפלגה.
  • אם אף מועמד לא ישיג רוב בקרב הנציגים בסיבוב הראשון, תינתן זכות הצבעה גם לכ-700 נציגים מיוחדים, שהם מנהיגים ומחוקקים במפלגה, ותתקיים הצבעה נוספת.
  •  בתקשורת האמריקנית דיווחו שבמפלגה הדמוקרטית תיכננו למנות את ביידן רשמית עד 7 באוגוסט, עוד לפני הוועידה הדמוקרטית הרשמית, כדי לעמוד בחוקי הבחירות של אוהיו שדורשים שהמועמדים יוצגו עד מועד זה. לכן, אם ביידן פורש, על המפלגה לבחור מועמד ב-40 הימים הקרובים.

אם ביידן זז הצידה: המועמדים לנשיאות

  • בתקשורת האמריקנית דיווחו על כמה שמות בולטים בעלי סיכוי גבוה להתמודד על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות במקרה שבו ביידן יחליט לפרוש.
  • סגנית הנשיא קמאלה האריס: לאור מעמדה כסגנית הנשיא, האריס היא מועמדת טבעית לרשת את ביידן אם יחליט לפרוש. האריס לא נהנתה מאחוזי תמיכה גבוהים בזמן כהונתה כסגנית נשיא, והיא הביעה תמיכה בביידן לאורך הקמפיין כולו וגם לאחר העימות. 
  • מושל קליפורניה גווין ניוסם: בכלי התקשורת בארה"ב התייחסו לניוסם כאחד המועמדים בעלי הסיכוי הגבוה ביותר להחליף את ביידן. ניוסם מושל על המדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב, הוא תמך בנשיא ביידן לאורך כל כהונתו והוא ידוע בעמדות שמאל מוצקות. המושל ספג ביקורת רבה על משבר חסרי הבית במדינה שלו, נושא עימו הוא ייאלץ להתעמת במקרה ויזכה להזדמנות להתמודד לנשיאות.
  • מושלת מישיגן גרטשן וויטמר: וויטמר זכתה בשתי כהונות כמושלת מישיגן, מדינה מתנדנדת בעלת חשיבות מכרעת בבחירות האמריקניות, מה שמחזק את מועמדותה הפוטנציאלית. וויטמר הוזכרה בכלי התקשורת האמריקנים פוליטיקו ו-NBC כמועמדת בולטת שעשויה להחליף את ביידן.  
  • מושל אילנוי ג'יי. בי. פריצקר: בעברו היה פריצקר איש עסקים, ובבעלות משפחתו רשת מלונות היוקר "הייאט". הוא ידוע בעמדותיו הליברליות בנוגע להפלות, זכויות להט"ב, רישיון נשק והגירה.
  • בתקשורת האמריקנית עלו גם שמות נוספים שעשויים להצטרף למירוץ במקרה שביידן יפרוש, כגון ברני סנדרס, שרת המסחר ג'ינה ריימונדו ושר התחבורה פיט בוטיג'ג.