אחמד אל-ג'מאל (בן 73) ובנו עבדאללה (בן 37) הקפידו כל הזמן להראות שהם שומרים על שגרת החיים הרגילה שלהם. לא רבים היו מודעים לסוד האפל של המשפחה שחיה במחנה הפליטים נוסיראת ברצועת עזה: הם החזיקו בשלושת החטופים הישראלים שלומי זיו, אנדרי קוזלוב ואלמוג מאיר ג'אן. בבניין סמוך, גם משפחה נוספת, משפחת אבו-נאר, החזיקה בסוד אפל - ושמרה בביתה על החטופה נועה ארגמני.
דיווח שהתפרסם הבוקר (שני) בוול סטריט ג'ורנל מפרט כיצד אותן משפחות ניסו להמשיך ולנהל את חייהן הרגילים ברצועה, במקביל ללחימה, בזמן שמוחזקים החטופים הישראלים בבתיהם הפרטיים. אחמד אל-ג'מאל, אבי המשפחה, עבד לאורך שעות היום כרופא במרפאה ציבורית סמוכה, ובשעות אחר הצוהריים אף המשיך לנהל מרפאה פרטית. בנוסף, הוא גם עבד כאימאם במסגד סמוך.
בבית משפחת אל-ג'מאל התגוררו אבי המשפחה אחמד, בנו עבדאללה, שעבד כעיתונאי ברצועת עזה, רעייתו של עבדאללה וכמה מילדיהם. בחדר סמוך הוחזקו אנדריי, שלומי ואלמוג. תושבים בשכונת נוסיראת סיפרו לוול סטריט ג'ורנל כי היה ידוע במשך תקופה ארוכה שמשפחת אל-ג'מאל מנהלת קשרים עמוקים עם ארגון הטרור חמאס. למרות זאת, ניכר כי רק כמה מעטים היו מודעים לסוד הנורא על החטופים שמוחזקים בביתם.
שלושת החטופים סיפרו כי מהחדר הנעול והשמור שלהם בבית הם שמעו לעיתים קרובות את הבן עבדאללה ורעייתו פאטמה, שעבדה כאחות המתמחה בבדיקות דם במרפאה מקומית. בנוסף, הם היו שומעים את ילדיהם הולכים וחוזרים ומנהלים את חייהם הרגילים - ממש מעבר לקיר שבו הוחזקו.
הבניינים שבו הוחזקו ארבעת החטופים נהרסו ונחרבו ב"מבצע ארנון" לחילוץ ארבעת החטופים ביום שבת שעבר, 8 ביוני. ככל הנראה, רובם ככולם של בני משפחות אל-ג'מאל ואבו נאר שהחזיקו את החטופים בבתיהם נהרגו במבצע ובהפצצות שליוו אותו. על פי שכן של משפחת אל-ג'מאל, ילדיהם של המחבלים עבדאללה ופאטמה שרדו ונותרו בחיים.
תושבים במחנה הפליטים נוסיראת סיפרו כי בניגוד למשפחת אל-ג'מאל, שהייתה מוכרת באזור וידועה בקשריה עם חמאס, משפחת אבו נאר, שהחזיקה בנועה ארגמני, הייתה הרבה פחות מוכרת ושמרה באופן יחסי על פרופיל נמוך בחיים הציבוריים בשכונה. עוד נמסר כי גל ההריסות שפעם היה בית משפחת אל-ג'מאל הפך כעת לאתר עלייה לרגל של עזתים רבים, שמעוניינים לראות את המקום שבו הוחזקו החטופים הישראלים.
לא מעט תושבים עזתיים סיפרו לוול סטריט כי הם הופתעו מאוד מהעובדה שחטופים ישראלים הוחזקו במשך זמן כה רב בדירות פרטיות בנוסיראת. לטענתם, מדובר בסוד שכל כך קשה לשמור לאורך זמן, מכיוון "שניתן לשמוע כל שיעול מעבר לקירות הבטון בשכונה הצפופה". רבים אמרו כי הם היו מודאגים שחמאס מעמיד בסכנה תושבים רבים בשכונה - והיה ברור כי כל מבצע ישראלי שם בהכרח יגרור מספר נפגעים גדול.
ההערכה היא כי העובדה שארבעת החטופים הוחזקו בבתים פרטיים מעל הקרקע ולא במנהרות טרור תת-קרקעיות מעידה על הקושי הרב להזיז את החטופים בזמן המלחמה, וככל הנראה החוטפים האמינו כי כבר עדיף להשאיר אותם במקומם, לפחות בשלב זה.
התושבים המקומיים מסבירים כי הקשר של משפחת אל-ג'מאל לחמאס נובע בין היתר מהעובדה שהאב אחמד שימש כאימאם - וחמאס קשורה ופעילה מאוד ברבים מהמסגדים ברצועת עזה. למעשה, כל אימאם נדרש לקבל את האישור של ארגון הטרור. אחיו של אחמד, עבד אל-רחמאן, הוא מחוקק במועצה המחוקקת של חמאס.
הבן עבדאללה עבד כעיתונאי מקומי, בין השאר ב-Palestine Chronicle, אתר חדשות עזתי שפועל מארה"ב. הוא גם עבד בסוכנות הידיעות של חמאס Palestine Now. ב-7 באוקטובר, בזמן שמחבלי חמאס טבחו ביישובי עוטף עזה בישראל, הוא לא טרח להסתיר את השמחה שלו, ובפוסט שכתב ברשתות החברתיות הביע שמחה והתלהבות על הזוועות שביצעו המחבלים.