תייר בריטי קיבל כוויה בדרגה 2 בזמן טיול במקסיקו – והכל בגלל שאכל פרי אקזוטי. תומאס הרולד ווטסון, בן 28 מבדפורדשייר, חשף את הפרטים על התקרית הביזארית בשיחה עם סוכנות הידיעות SWNS ואמר שהכל קרה בזמן שהיה בחופשה בחצי האי יוקטן, מזרח המדינה, והחליט לנסות לאכול "תפוחי קשיו" שקנה בשוק פירות מקומי.
"תפוח קשיו" הוא פרי מדומה ממנו צומח אגוז הקשיו. הפרי בעל קליפה עדינה, בשרו רך וטעמו מתוק ומריר. כמו כן, המיץ שלו עשוי להכיל מספר חומצות שגורמות לצריבה וגירוי בעור. לדברי ווטסון, הוא התחיל לסבול מכאבים מיד אחרי הנגיסה הראשונה.
"סבלתי מכאבים איומים מיד אחרי הביס הראשון", סיפר הבריטי. "זה הרגיש מיד כאילו מישהו הצית לי את השפתיים. הרגשתי ממש איך כל הפה שלי שורף והשפתיים שלי נמסות". למחרת בבוקר, הוא נחרד לגלות את סימני הכוויה על הפה והאצבעות שלו.
"זה נראה כאילו מישהו שפך עליי חומצה", הוסיף ווטסון. "כל העור על השפתיים שלי התקלף. הוא הרגיש כמו נייר אפייה שרוף במשך שלושה-ארבעה ימים. אפילו האצבעות שלי החליפו צבעים". האמת לגבי החומציות של "תפוחי קשיו" התבררה לבריטי רק אחרי שהוא בדק את הנושא ב-Google.
למרות הכוויות ואי הנעימות, ווטסון לא פנה לסיוע רפואי מחשש שהטיפול יעלה לו הון תועפות. לטענתו, תהליך ההחלמה היה קשה וכמעט הרס לו את החופשה במקסיקו. "יומיים אחרי שנגסתי בפרי, קילפתי את כל העור מסביב לשפתיים", סיפר התייר הבריטי. "המצב שלהן עכשיו הרבה יותר טוב, אבל נשארה עדיין צלקת באזור הכוויה".
ווטסון מזהיר כעת תיירים אחרים לא לעשות את הטעות שלו – ולעשות תחקיר על אוכל מקומי במדינה זרה. "לאכול בשווקים מקומיים זה תמיד מצוין", אמר הבריטי. "מצד שני, אם מדובר בפירות אקזוטיים לא יזיק לעשות עליהם תחקיר קטן לפני".