תומכי נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ שזעמו על הרשעתו, הציפו את הרשת בעשרות פוסטים אלימים וקריאות להפיכה ולהתפרעויות. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, ברשת החברתית של הנשיא לשעבר Truth Social ובשני אתרים נוספים התומכים בו, פורסמו בין היתר קריאות לתקוף את חבר המושבעים, להוציא להורג את השופט חואן מרצ'אן ולפתוח במלחמת אזרחים ובהתקוממות חמושה.
"מישהו בניו יורק שאין לו מה להפסיד צריך לטפל במרצ'אן", כתב אחד מתומכיו של טראמפ. "אני מקווה שהוא יפגוש מהגרים בלתי חוקיים עם מצ'טה". תומך אחר של הנשיא לשעבר הציע "לירות בליברלים" לאחר פסק הדין. "הגיע הזמן להתחיל להגביל כמה שמאלנים. לא ניתן לתקן זאת בהצבעה", נכתב.
רבים מתומכיו של טראמפ אמרו כי הרשעתו היא הוכחה לכך שהמערכת הפוליטית בארה"ב "מקולקלת" ושרק פעולה אלימה יכולה להציל את המדינה. "מיליון חמושים צריכים לנסוע לוושינגטון ולתלות את כולם. זה הפתרון היחיד", צוין באחד הפוסטים.
אדם אחר הוסיף כי "טראמפ כבר צריך לדעת שיש לו צבא שמוכן להילחם ולמות עבורו. אם רק יגיד, אני אקח נשק אם הוא יבקש".בחלק מהפוסטים קראו להתמקד בדמוקרטים, ובחלק מהמקרים אף הציעו לירות בהם. "הדמוקרטים הרסו את אמריקה. לטעון את הנשק", נכתב.
התמיכה בנשיא לשעבר טראמפ לא מתבטאת רק ברשתות החברתיות. מטה הבחירות של טראמפ הודיע כי מאז הרשעתו גויסו יותר מ-50 מיליון דולר לתקציב הקמפיין.
הנשים שנוטשות
לצד התומכים הנלהבים, יש גם כאלו שהחליטו לנטוש. ברונוון בראון, רפובליקנית בת 72 מפנסילבניה, סיפרה שתכננה להצביע שוב עבור טראמפ בבחירות לנשיאות בנובמבר. הרשעתו גרמה לה לשנות את דעתה. "הוא הורשע בכל 34 הסעיפים. האם אני יכולה ללכת עם זה? כנראה שלא", אמרה בראון. "ייתכן שאעבור לביידן".
בראון היא תושבת באנגור, מחוז פרברי שבו מתגוררים 320 אלף בני אדם. במשך עשרות שנים, כל מועמד שניצח במחוז הזה בבחירות ניצח בפנסילבניה כולה. ברוב מערכות הבחירות בעשרות השנים האחרונות, המחוז חזה גם מי הנשיא הנבחר. 22 תושבות המחוז התראיינו בשבוע האחרון לרויטרס כדי להבין איך ישפיעו עליהן תוצאות המשפט. עשר מהן דמוקרטיות והיתר רפובליקניות.
רק שתיים מהרפובליקניות, בהן בראון, אמרו שלא יבחרו בטראמפ אם יורשע. עשר הרפובליקניות האחרות תיארו את המשפט כ"ציד מכשפות פוליטי" נגד טראמפ, ואמרו שימשיכו לתמוך בו - לא משנה מה יקרה במשפט.
הבחירות צפויות להיות צמודות מאוד בפנסילבניה, מדינת מפתח, כמו גם בקומץ מדינות מתנדנדות אחרות. אובדן מצביעים כמו בראון, אפילו במספר קטן, יכול להיות ההבדל בין ניצחון להפסד. לפי סקר שפורסם מוקדם יותר השנה ברויטרס, 57% מהמשיבים שתכננו לבחור בטראמפ אמרו שיעשו זאת גם אם יורשע בעבירה פלילית. כ-13% מתומכיו אמרו שלא יצביעו לו במקרה כזה ו-29% אמרו שהם לא בטוחים מה יעשו.
פיפין הולבה, חשבת שכר בת 65 בחברה לייצור תרופות, אמרה שתצביע לטראמפ שוב, ללא קשר לשאלה אם הוא הורשע. היא הסבירה שמדיניותו של ביידן בנושא ההגירה והכלכלה היא סיכון גדול יותר. "אני לא מאשרת את מעשיו בזמן שהיה נשוי בשום צורה", אמרה הולבה יומיים לפני פרסום פסק הדין. "אני מצביעה בעד המדיניות שלו, כדי להחזיר את העולם הזה לאיזושהי נורמליות".
קורי שייב, תומכת טראמפ בת 44, אמרה שהיא סבורה שתשלום דמי השתיקה כדי להסתיר רומן היה שגוי. עם זאת, היא ציינה שהיא לא בטוחה שטראמפ ידע על כך. היא הוסיפה שאינה יכולה לתמוך בביידן והיא תצביע לטראמפ גם בפעם השלישית.
עבור בראון, פרידה מטראמפ ואפשרות לתמוך בדמוקרט היא החלטה לא קלה. היא אמרה שהיא מודאגת מההגירה הבלתי חוקית ומהכיוון הכללי שאליו הולכת ארה"ב תחת ביידן. אבל היא גם ציינה שהרשעתו של טראמפ חיזקה את חששותיה לגבי אופיו, למרות התעקשותו שהוא חף מפשע. "הוא נמצא אשם בכול ואולי זה הזמן שלו ללמוד", אמרה בראון. "הוא אף פעם לא למד להפסיד".