בסוכנות הידיעות רויטרס דווח היום (שבת) כי מפקדים במשמרות המהפכה וחיזבאללה נמצאים על אדמת תימן ומסייעים באופן אקטיבי לתקיפות החות'ים בים סוף.
תקיפות החות'ים - סיקור N12
על פי הדיווח, איראן - שחימשה, אימנה ומימנה את החות'ים - הגבירה את אספקת הנשק שלה למורדים אחרי מתקפת הפתע של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר.
טהראן אף סיפקה כטב"מים מתקדמים, טילי שיוט נגד ספינות, טילים בליסטיים מדויקים וטילים לטווח בינוני לחות'ים, שהחלו לתקוף כלי שיט מסחריים בנובמבר "כסולידריות עם הפלסטינים בעזה", אמרו כמה מקורות לסוכנות הידיעות.
מפקדים ויועצים של משמרות המהפכה מספקים גם ידע, נתונים ומודיעין כדי לעזור לחות'ים לקבוע אילו ספינות לתקוף, מבין עשרות כלי השיט שעוברים בים סוף מדי יום."לחות'ים לבדם אין את האמצעים, המשאבים, הידע או היכולות למצוא את המטרה הספציפית ולתקוף", אמר לרויטרס חוקר המתמחה במפרץ.
גם לפי בכירים לשעבר בצבא תימן, נוכחות אנשי משמרות המהפכה וחיזבאללה בתימן ניכרת. הם אחראים לפיקוח על פעולות צבאיות, אימון והרכבה מחדש של טילים שהוברחו לתימן מפורקים. "ההחלטה מגיעה מטהרן, הניהול הוא של חיזבאללה, והמקום הוא החות'ים בתימן", סיכם זאת גורם אזורי בכיר.
גם בוושינגטון אמרו לא אחת כי איראן עומדת מאחורי ההתקפות של החות'ים. בסוף השבוע שעבר, אחרי התקיפה הבריטית-אמריקנית בתימן, אמר גורם רשמי בממשל ביידן: כי איראן היא המממנת הראשית של המורדים. לדבריו, איראן היא האחראית לא רק למעשי החות'ים, אלא גם למעשיהם של כוחות נוספים באזור. "למרות הפגיעה ביכולותיהם של החות'ים, לא נופתע אם נראה תגובה כלשהי על המתקפה הזו".
עם זאת, דובר משרד החוץ האיראני, נאסר כנעני, הכחיש שוב ושוב כי טהראן מעורבת במתקפות החות'ים, וכך גם דובר החות'ים. "איננו מכחישים שיש לנו מערכת יחסים עם איראן וכי הרווחנו מהניסיון האיראני, אבל ההחלטה שהתקבלה בתימן היא החלטה עצמאית שאין לה שום קשר לשום גורם אחר".