גורמים רשמיים בארה"ב מביעים את החשש כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יפעל להרחבת המלחמה נגד חיזבאללה בצפון למען הישרדותו הפוליטית, כך דווח הבוקר (ראשון) בוושינגטון פוסט. על פי הדיווח, נתניהו עלול לפעול להרחבת הלחימה, בניגוד לעצות מוושינגטון, כ"מפתח להישרדותו הפוליטית על רקע ביקורת מבית על כישלון ממשלתו למנוע את טבח 7 באוקטובר". בנוסף, מובאת הערכה כי צה"ל צפוי להתקשות במלחמה נגד חיזבאללה.
גורמי ממשל שבים ומזהירים את ישראל בשיחות סגורות מפני הרחבת המלחמה נגד ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון. הערכה סודית של סוכנות המודיעין האמריקנית (DIA) מוצאת שצה"ל צפוי להתקשות לעמוד במטרותיו במלחמה נגד חיזבאללה בלבנון בזמן שחלק לא מבוטל מכוחותיו ממשיכים להילחם ברצועת עזה, ורבים ממשאביו מחולקים בין כמה חזיתות.
הדיווח מגיע מפי יותר מתריסר דיפלומטים וגורמי ממשל בארה"ב. פרסום הידיעה כעת מסתמנת כדרך נוספת של ארה"ב לאותת לישראל על החשש הגדול שלה מפני מלחמה כוללת של ישראל נגד חיזבאללה, כפי שעשתה פעמים רבות במהלך השבועות האחרונים.
בארה"ב חוששים כי מלחמה נרחבת בין צה"ל וחיזבאללה עלולה לגרור היקף נפגעים ונזק גדול בהרבה מזה שנראה במלחמת לבנון השנייה בשנת 2006, בעיקר בהתבסס על ארסנל הטילים ארוכי-הטווח והחימוש המדויק של ארגון הטרור הלבנוני. "מספר הנפגעים בקרב אזרחי לבנון עלול לנוע בין 300 ל-500 אלף", צוטט בילאל סעאב, חוקר לבנון במכון וושינגטון לחקר המזרח התיכון.
על פי הדיווח, חיזבאללה צפוי לתקוף בעומק ישראל, הרבה יותר מכפי שעשה בעבר, ולפגוע במטרות רגישות כמו תעשיות פטרו-כימיות וכורים גרעיניים. בנוסף, הערכה היא שאיראן תפעיל מיליציות וכוחות שלוחים נוספים באזור. "אני לא חושב שזה יהיה מוגבל ללחימה רק בין שני צדדים", הוסיף סעאב.
גנץ התייחס הבוקר לדיווח ואמר בציוץ בטוויטר כי השיקול היחיד ללחימה בצפון הוא "ביטחון ישראל". דרעי צייץ גם הוא וכתב לגנץ: "בני, יישר כוח. השיקול היחיד הוא ביטחון עם ישראל. בעזרת השם יחד ננצח".
אתמול נרשמה הסלמה נוספת במלחמה היומיומית המתמשכת בין צה"ל לחיזבאללה בגבול הצפון, עם שיגור של עשרות רבות של רקטות ואמצעי לחימה נוספים לעבר שטח ישראל. במקביל, כוחות צה"ל המשיכו לתקוף באופן נרחב מטרות וכוחות של חיזבאללה בדרום לבנון, ורק אתמול הודיע ארגון הטרור הלבנוני על שישה מאנשיו שנהרגו מאש צה"ל. מאז תחילת הלחימה בין הצדדים הודיע חיזבאללה על 153 הרוגים לפחות.
בשבוע שעבר נרשם ציון דרך נוסף בעימות בין ישראל לחיזבאללה, לאחר שעל פי דיווחים זרים חיסל צה"ל את בכיר חמאס סאלח אל-עארורי בלב רובע דאחיה בבירות. מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה הבטיח לנקום על חיסולו בנאום שנשא ביום שישי, ולטענת חיזבאללה, המתקפה המסיבית אתמול הייתה "תגובה ראשונית" על כך. בנאום שנשא נסראללה בחודש אוגוסט, עוד לפני המלחמה, הוא התייחס לאפשרות של חיסול על אדמת לבנון. "כל חיסול בלבנון יוביל לתגובה חריפה", הוא אמר. "לא נאפשר חזרה לחיסולים בלבנון ולא נקבל שינוי בכללי העימות, על ישראל להבין זאת"
שר הביטחון יואב גלנט אמר בפגישתו בשבוע שעבר עם עמוס הוכשטיין, שליחו של הנשיא ביידן לאזור, כי ישראל תעדיף לפתור את העימות עם חיזבאללה בדרך מדינית, אך חלון הזמנים לכך הולך ומתקצר מפני שישראל מעוניינת לקדם פתרון להחזרת תושבי הצפון לבתיהם. הוכשטיין היה אמור להגיע גם לביקור בלבנון לאחר ביקורו בישראל, אך בסופו של דבר לא עשה זאת וחזר לארה"ב. אתמול נפגש ג'וזפ בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, עם משלחת פוליטית של ארגון הטרור חיזבאללה, במטרה לקדם פתרון "להכלת העימות בגבול", אולם מטעם חיזבאללה נאמר לו, על פי דיווח באל-ג'זירה, כי לא ניתן יהיה לדון בהסדרה בגבול כל עוד צה"ל ממשיך להילחם ברצועת עזה.