ממשל ביידן שוקל דרכים למנוע מישראל להשתמש בנשק אמריקני אם תתקוף אזורים המאוכלסים בצפיפות ברצועת עזה – כך דווח הלילה (בין רביעי לחמישי) בוושינגטון פוסט. על פי הדיווח, של הפרשן הבכיר דייוויד איגנשיוס, ביידן ובכירי ממשלו טרם קיבלו כל החלטות על הצבת תנאים כאלה לישראל, אך עצם העובדה שהם דנים בזה מראה עד כמה מודאגים בממשל מהמשבר ברצועה, ואת המחלוקות הגדולות בין וושינגטון וירושלים.
"ישראל צריכה להבין שרמת התסכול בממשל ביידן בנוגע להתנהלות סביב המשבר ההומניטרי ברצועת עזה עברה כל גבול", אומר לוושינגטון פוסט מרטין אינדיק, שכיהן פעמיים כשגריר ארה"ב בישראל. "אם ישראל תצא למבצע צבאי ברפיח ללא התאמות מיוחדות להגנה על אוכלוסיית העקורים - זה עלול להוביל לידי משבר חסר תקדים ביחסים בין ישראל וארה"ב, שיהיה כרוך אפילו בתחום אספקת הנשק".
בממשל ביידן מביעים דאגה שהתוכנית הצבאית של ישראל למבצע ברפיח אינה מוכנה לחלוטין ("חצי אפויה"), ורק תחמיר את המצב בעזה מבלי לקדם כל סיום למלחמה. גורמים רשמיים בממשל אמרו כי טרם ראו כל תוכנית ברורה מצידה של ישראל להגן על יותר ממיליון פלסטינים שנאלצו להגיע לרפיח ולאזור הגבול עם מצרים בעקבות הלחימה בצפון ובמרכז רצועת עזה.
איגנשיוס מציין שהגבלה של ממשל ביידן לשימוש בנשק אמריקני ברצועה תהיה דומה להגבלות שהוטלו על נשק אמריקני שהועבר לאוקראינה, כמו למשל הגבלת טווחים של טילים ארוכי-טווח כדי שלא יוכלו לשמש לתקיפות בשטחה של רוסיה. עוד עולה מהדיווח כי חלה הסלמה בדאגה בקרב מקבלי ההחלטות בוושינגטון מהמשך הלחימה של ישראל בדרום הרצועה בעקבות אסון משאיות הסיוע שהתרחש בשבוע שעבר ברצועה, עם מותם של יותר מ-100 ופציעתם של יותר מ-700 פלסטינים שנפגעו בדוחק בניסיון להגיע לסיוע ההומניטרי.
בארה"ב מקווים מאוד כי בזמן הקרוב תתאפשר הפסקת אש שתביא לידי שחרור חטופים והגברה משמעותית של הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. על רקע הקושי להגיע להסכמות בין ישראל וחמאס, בממשל ביידן שוקלים צעדים כמו הגברת הלחץ על קטר לסלק מתחומה את בכירי חמאס - אם ארגון הטרור לא יסכים להפסקת האש ולתנאי העסקה המוצעים לו. בשבוע שעבר צוטט בכיר אמריקני שאמר כי ישראל למעשה כבר הסכימה למתווה הפסקת האש, וכעת "הכדור במגרש של חמאס".
מהצד השני של הדיווח על אפשרות להגבלת השימוש בנשק אמריקני על ידי צה"ל ברצועת עזה מגיע דיווח אחר, גם הוא בוושינגטון פוסט אתמול, המדגים את המאמצים הכבירים שביצעו אנשי ממשל ביידן לספק לישראל כמויות גדולות של נשק ואמצעי לחימה, חרף הביקורת העזה מבית. על פי הדיווח, מתחילת המלחמה העבירה ארה"ב לישראל "בחשאי" יותר מ-100 עסקאות נשק, שלא הוצגו לקונגרס מכיוון שהיו מתחת לערך הכספי המזערי המחייב הליך של עדכון רשמי.
למעשה, רק שתי עסקאות נשק מארה"ב לישראל הוצגו בקונגרס - חבילת תחמושת לטנקים בשווי 106 מיליון דולר וחבילת רכיבים לפגזי ארטילריה בשווי 147.5 מיליון דולר, וחבילות אלו גררו ביקורת לא מבוטלת על רקע המשבר ההומניטרי ברצועה. יתר העסקאות, יותר מ-100, עברו ללא פיקוח של המחוקקים, מה שכעת עשוי להגביר אף יותר את הביקורת. בין אמצעי הלחימה שסיפקו האמריקנים לישראל: חימושים מדויקים, פצצות מונחות מסוג SDB, פצצות "מפצחות בונקרים", ואמצעי לחימה מתקדמים נוספים.