העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" דיווח הלילה (רביעי) כי בישראל ממשיכים לתכנן את המבצע ברפיח שעליו דיבר בימים האחרונים שר הביטחון יואב גלנט. "המבצע ברפיח עדיין מתוכנן", אמר לעיתון גורם ישראלי. "התכנון יעסוק באתגרים המבצעיים וגם בסוגיית הצפיפות הרבה ברפיח", אמר הבכיר, בהתייחס לכך שבעיר הסמוכה לגבול המצרי בדרום רצועת עזה יש לפי ההערכות 1.3 מיליון פליטים פלסטינים.
הגורם הישראלי הוסיף כי ישראל פועלת ליצור הבחנה בין התשתיות של חמאס ברפיח לבין האוכלסייה האזרחית שם. גורמים ישראלים אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי לא ניתן יהיה לסיים את המלחמה מול חמאס ללא פירוק תשתיות ההברחה שלו ברפיח ושנותרו שם לפחות 12 מנהרות לסיני.
מבצע כזה עשוי להיות המאתגר ביותר שניצב בפני צה"ל במלחמה הנוכחית, הן מבחינה אסטרטגית והן מבחינה גיאו-פוליטית, ויהיה כרוך באתגרים טקטיים, פוליטיים והומניטריים. הצבא יצטרך לפעול בעיר קטנה שמלאה ביותר ממיליון עקורים, רבים מהם מתגוררים באוהלים ברחובות. צה"ל עדיין לא השלים את הפעילות בח'אן יונס, ומומחים ששוחחו עם ה"וול סטריט ג'ורנל" העריכו כי הפעילות ברפיח לא צפויה באופן מיידי. גורמי צבא אמרו לעיתון שצה"ל כבש חלק גדול מח'אן יונס, אך קרבות עזים נמשכים באזור הדרום-מערבי הבנוי שלה.
זמן קצר לאחר שישראל הודיעה למצרים כי היא מתכננת מבצע קרקעי ברפיח, גורמים מצרים הזהירו כי אם פלסטינים "ייאלצו" לחצות לחצי האי סיני - הסכם השלום בין ישראל למצרים יושהה. מצרים, כך לפי העיתון האמריקני, מחזקת את הגבול שלה עם הרצועה מחשש שהמוני פלסטינים ינסו לפרוץ לשטחה, ומתקינה שם מצלמות, עמדות תצפית וחיישנים.
מאהלי האוהלים לאורך הגבול עם מצרים, אומרים תושבים ברפיח, הגדילו את אוכלוסייתה פי חמישה. מחירי הסחורות שם זינקו והתושבים אומרים שהם מנהלים מאבק יום-יומי להשיג מוצרים חיוניים כמו מזון ומים.
ישראל לא הגיבה בפומבי על מה שיקרה לתושבים ברפיח אם כוחות קרקעיים יפעלו בעיר. גורמים מצריים אמרו כי ישראל הבהירה לקהיר שתאפשר לתושבים להתפנות תחילה אל האזורים מהם נמלטו בעבר לפני הפעולה בעיירת הגבול.
שר הביטחון יואב גלנט אמר שלשום בהצהרה לתקשורת שהיעד הבא בלחימה הוא רפיח. "אנחנו ממשיכים בלחץ כדי לייצר את התנאים וכדי להחזיר את כל מי שנותרו בידי חמאס", הדגיש. "התמרון היבשתי הוא הדרך להכריע את חמאס. נגיע גם למקומות שלא לחמנו בהם, במרכז הרצועה ובדרומה - וברפיח. יידע כל מחבל שסופו יהיה כניעה או מוות, אין אפשרות שלישית".
"מוכח שוב ושוב שחמאס מבין רק כוח", המשיך גלנט. "הוא מחפש שקט. אותם אלה שיצאו לרצוח, מחפשים מקלט ודרך לשמור על חייהם. הנהגת חמאס ויחיא סינוואר בראשה נמצאת במנוסה מכוחות צה"ל. סינוואר עובר ממסתור למסתור ובימים האחרונים לוחמי צה"ל מצאו במקומות שבהם שהה לאחרונה מסמכים משמעותיים, בעזרתם אנחנו מעמיקים את פעולותינו ואחיזתנו בתוכניות חמאס. מחבלים נמצאים בקטאר במלונות יוקרה, שם קל יותר לפתח אשליות לעומת המנהרות של עזה".
סגן דובר מחלקת המדינה של ארה"ב, ודנט פאטל, התייחס במהלך תדרוך לעיתונאים להצהרה של גלנט בעניין רפיח: "מדובר בצינור חשוב ומשמעותי למעבר סיוע הומניטרי לעזה. רפיח היא גם צינור חשוב לאזרחים זרים, בהם אמריקנים, שרוצים לעזוב את עזה, והיא גם מקום שבו יותר ממיליון איש תופסים מחסה. אנחנו כמובן רוצים שכל מבצע שמתקיים באזור הזה יביא את כל אלו בחשבון".