13 ישראלים התאחדו אמש (שישי) עם בני משפחתם לאחר 49 ימים שבהם הוחזקו בשבי חמאס בעזה, וזאת כחלק מהשלב ראשון בעסקת שחרור החטופים של ישראל עם ארגון הטרור. לצד הישראלים ובנפרד מהעסקה, 11 עובדים זרים מתאילנד ומהפיליפינים שוחררו גם הם מהשבי. בעוד שבישראל שררה התרגשות גדולה בעקבות חזרתם של החטופים, גם בעולם התגובות לא איחרו לבוא - כאשר מנהיגים רבים בירכו וכלי תקשורת סיקרו לעומק את האירוע המרגש.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נשא הצהרה לתקשורת ובירך על שחרור החטופים מרצועת עזה. "היום אנחנו יכולים להודות על כך שמשפחות אוחדו עם אלה שנחטפו לפני 50 יום", אמר. "הם מתחילים מסע ארוך של ריפוי והשחרור של היום הוא רק התחלה של תהליך. אנחנו זוכרים את אלה שנשארו מאחור ומחויבים לעבוד לשחרורם. אנחנו לא נפסיק עד שלא נחזיר אותם הביתה". ביידן אף חזר על המחויבות של ארה"ב תחת ממשלו לפתרון שתי המדינות: "חמאס פוגע בקידום החזון הזה".
נשיא צרפת עמנואל מקרון, שביקר בישראל והביע את תמיכתו לאחר שהחלה המלחמה, הדגיש כי בצרפת "יישארו מגוייסים למאמצי התיווך להשבתם של כל החטופים". קנצלר גרמניה אולף שולץ הצטרף לברכות וקרא לחמאס לשחרר את כלל החטופים ללא תנאים. ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי הדגיש את הצורך בשחרור כל החטופים ובמניעת פגיעה באזרחים עזתיים וכן בחתירה לפתרון מדיני ארוך טווח לצד הפסקת אש ממושכת.
I welcome the release of the first group of hostages. We remain mobilized alongside the mediators to secure the release of all hostages. Special thoughts go to the French hostages and their families. They can count on our determination.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) November 24, 2023
This is the result of tireless diplomacy – our thanks goes to all those who have worked for this. Today can only be a start. Hamas must release all hostages unconditionally! (2/2)
— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) November 24, 2023
"לא נותרה עין יבשה": הסיקור התקשורתי בעולם
לצד השידורים והסיקור הנרחב של שחרור החטופים בישראל, גם בגופי התקשורת בעולם סיקרו את אירועי היום בהרחבה, כאשר חלק מהם אף פירטו על זהות החטופים ששוחררו, על מה שעברו ב-7 באוקטובר ועל חטיפתם. במספר גופי תקשורת ציטטו את דבריו של יוני אשר, שהתאחד אמש עם אשתו ושתי בנותיו שנחטפו, ואמר שלא יוכל לחגוג עד שאחרון החטופים ישוב.
ברשת CNN ציטטו את דבריה של האחות הראשית הארצית ד"ר שושי גולדברג במסיבת העיתונאים בבית החולים וולפסון, שסיפרה שבאיחוד של החטופים עם בני משפחתם "לא נותרה עין יבשה בחדר". ב-BILD הגרמני, שהביע תמיכה בישראל ובשחרור החטופים מאז תחילת המלחמה, הוצגה בראש העמוד תמונת החגיגות ב"כיכר החטופים" בתל אביב וציינו שם שלראשונה מאז 7 באוקטובר, אנשים בישראל חשו אמש שמחה.
בחלק מהגופים אף הקדישו כתבה נפרדת גם לאסירים שישראל שחררה בעסקה, כאשר ב-BBC הבריטי, שמאז תחילת המלחמה נמנעו מלכנות את חמאס "ארגון טרור", הסבירו שעבור ישראל הם מהווים איום ביטחוני בעוד שעבור הפלסטינים - הם קורבנות של הכיבוש הישראלי.
בתקשורת הערבית הוצגה תמונה שונה מבתקשורת המערבית. בכותרת הראשית ברשת אל-ג'זירה, לצד תמונה של אסירה ביטחונית מתחבקת עם בת משפחתה, נכתב כי "האסירים השבויים התקבלו בברכה בבתיהם במזרח ירושלים ובגדה המערבית". במספר כתבות נוספות הוצגה זהותם של האסירים הפלסטינים ששוחררו. ברשת אל-ערביה פרסמו תיעודים של רגעי האיחוד של האסירים עם משפחותיהם.
"זה מביא תקווה", ציטטו ב"גרדיאן" הבריטי בני משפחות של חטופים. "אני מסתכל על התמונות האלה של הילדים והנשים שחוזרים הביתה למשפחות שלהם, זה פשוט מדהים עבורנו", אמר גיל דיקמן, למרות שבת דודו כרמל גת לא הייתה בין החטופים ששוחררו אמש. לצד הידיעה על שמחת בני משפחות החטופים, הופיעה גם ידיעה נוספת על השמחה בקרב האסירים הפלסטינים ששוחררו אתמול. "זה יום שמח, אך גם מהול בעצב עבורי", אמר פיירוז פאיז מחמוד אל-בו, בן 26 ששוחרר, "המלחמה בעזה עדיין נמשכת ובני עמנו ממשיכים למות".
גם בניו יורק טיימס הקדישו את הכותרות הראשיות באתר לאירוע שחרור החטופים הראשונים. "בעוד קבוצת החטופים הראשונה הגיעה הביתה, היערכות לקראת שחרור הקבוצה השנייה". במקביל, בידיעה הצמודה לכותרת הראשית, נכתב על שחרור האסירים הפלסטינים: "בגדה המערבית, צהלות ודאגות לאחר שחרור האסירים".