בצל המלחמה: עימותים קשים נרשמו הבוקר (שבת) במרכז לונדון, במקביל לציון יום שביתת הנשק - 105 שנים לסיום מלחמת העולם הראשונה, ולקראת הפגנה פרו-פלסטינית גדולה שנערכת במקביל בהשתתפות מאות אלפים. מאות תומכי ימין-קיצוני בריטיים התפרעו לאחר דקת הדומייה שנשמעה במרכז הבירה הבריטי בשעה 11:11 (שעון מקומי) - נגד קיום ההפגנה הפרו-פלסטינית; 82 נעצרו. בעקבות המהומות, ראש הממשלה סונק קרא לשמור על קדושת יום הזיכרון. 

מאות אלפי המפגינים, כך על פי הערכות, הגיעו מרחבי בריטניה בהסעות מאורגנות להפגנה תחת הכותרת "הפסקת אש בעזה עכשיו". בהפגנה עלו גם קריאות קשות, בהן שישראל "מדינת טרור" - ואף ביטויים עם השוואות לנאצים. 

הפגנה פרו פלסטינית בלונדון, אנגליה (צילום: reuters)
מאות אלפים על פי הערכות משתתפים בהפגנה הפרו-פלסטינית, שכוללת קריאות קשות נגד ישראל | צילום: reuters
הפגנה פרו פלסטינית בלונדון, אנגליה (צילום: reuters)
שלטים ודגלי פלסטין, היום בבריטניה | צילום: reuters
הפגנה פרו פלסטינית בלונדון, אנגליה (צילום: reuters)
לונדון, היום | צילום: reuters

כלי תקשורת בבריטניה דיווחו שרבים מהמפגינים הבריטיים, אוהדי כדורגל, התעמתו עם שוטרים וקראו "אנו רוצים את המדינה שלנו בחזרה". לאורך סוף השבוע התעורר מתח גדול בבריטניה בין גורמים המזוהים עם הימין הקיצוני ואנשי השמאל והתומכים בפלסטינים. 

הפגנה פרו פלסטינית בלונדון, אנגליה (צילום: ap)
הפגנה פרו פלסטינית בלונדון, אנגליה | צילום: ap
_OBJ

רבים מהמוחים הימנים בבריטניה היום אמרו כי הם יצאו לרחובות על רקע דבריה של שרת הפנים הבריטית סואלה ברוורמן, שכתבה מאמר ובו כינתה את ההפגנות הפרו-פלסטיניות "צעדות שנאה". ברוורמן קראה למשטרה לגלות אפס סובלנות כלפי המהומות בהפגנות הפרו-פלסטיניות, "כפי שהיא מגלה מול הפגנות מן הימין, דווקא ביום החשוב ביותר". מאמרה החריף של ברוורמן הצית סערה ברחבי הממלכה, ואף הוביל לקריאות להדיח אותה - אך סונק סירב לעשות זאת. 

מי שהשמיע קולות גדולים נגד השרה הבריטית הוא חמזה יוסף, השר הראשון של סקוטלנד. אשתו ממוצא פלסטיני, והוריה נתקעו ברצועת עזה מאז פרוץ המלחמה - והצליחו לצאת רק בשבוע שעבר.

בשבוע שעבר נערכה במרכז לונדון הפגנה פרו-פלסטינית גדולה במיוחד, עם כמאה אלף משתתפים. למרות מספר המשתתפים הגדול, נעצרו רק כמה מתפרעים בודדים - מה שהגביר את הביקורת על פעילות המשטרה באירועים.