בזמן שהקרבות נמשכים, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח הערב (ראשון) בפעם השנייה עם רה"מ נתניהו מאז מתקפת הפתע של חמאס. הנשיא האמריקני הודיע לישראל כי הוא מעביר לישראל סיוע ביטחוני, ובמקביל - כלי תקשורת אמריקניים דיווחו על כלי שיט של צבא ארה"ב, בהן גם נושאות מטוסים, שמקודמות לחופי ישראל כאות תמיכה. בלשכת רה"מ מסרו כי במהלך השיחה ביידן הבהיר פעם נוספת כי ארה"ב תומכת בישראל באופן בלתי מסויג. שר ההגנה האמריקני אוסטין מסר: "הנחיתי להעביר את קבוצת התקיפה של נושאת המטוסים ג'רלד פורד למזרח הים התיכון. הסיוע הראשון לישראל יצא היום ויגיע בימים הקרובים, ארה"ב תספק לצה"ל ציוד ומשאבים נוספים, כולל תחמושת". אותה קבוצת תקיפה שדיבר עליה אוסטין מכילה אלפי חיילים ואנשי שירות, וכן מטוסי קרב F35, F16, F15 ו-A10.
במקביל, גם בארה"ב מנסים להבין איך ישראל הופתעה כל כך. גורמים רשמיים בארה"ב ובכירים לשעבר במערכת הביטחונית האמריקנית מתחו ביממה החולפת ביקורת על התנהלות המודיעין בישראל בחשיפת ההיערכות למלחמה של חמאס, והכישלון במניעת מתקפת הטרור הקשה. על פי בכמה כלי תקשורת מרכזיים, בהם רשת NBC, בלומברג ופוליטיקו, רבים בממשל האמריקני מתקשים להבין כיצד המודיעין הישראלי, שנחשב לכה מתקדם ומפותח, כשל בזיהוי מהלך הלחימה.
על פי דיווח ברשת NBC, חלק מחיצי הביקורת מופנים גם כלפי קהיליית המודיעין בארה"ב, כמו גם במדינות מפתח במזרח התיכון כמו מצרים, ירדן, ערב הסעודית וקטר. "המתקפה של חמאס, מהים, האוויר והיבשה, מעלה שאלות קשות כיצד המודיעין האמריקני לא ראה את זה בא", צוטטו מומחים ובכירי מודיעין בעבר.
עוד לפני הודעת ביידן, דווח כי בוושינגטון דנו באפשרות של הרחבת שיתוף הפעולה המודיעיני בין ישראל וארה"ב, בדגש על מודיעין הנאסף מכלי טיס בלתי מאוישים ולוויינים. ההערכה הראשונית של גורמים רשמיים בארה"ב היא כי תזמון המתקפה של חמאס קשורה לסימנים ואינדיקציות שהתקבלו לאחרונה על כך שהמגעים לנורמליזציה בין ישראל וערב הסעודית קרובים להשלמה.
רשת בלומברג מדווחת כי ראש ה-CIA ביל ברנס ביטל אתמול נאום שתוכנן לו בוועידה ביטחונית בג'ורג'יה, ארה"ב. על פי הדיווח, ברנס שינה את תוכניותיו בעקבות המלחמה בישראל והתפנה לעסוק במצב הביטחוני המורכב שהתפתח.
בדיווח באתר פוליטיקו ניכר כי כבר כעת יש מחוקקים בוושינגטון, כמו גם בכירים לשעבר במערכת ההגנה האמריקני, שמותחים ביקורת על הכישלון המודיעיני הגדול. "רבים בקונגרס האמריקני מבקשים לדעת כיצד חמאס הצליח לחדור את מערך ההגנה האווירית המתוחכם של ישראל ולשגר אלפי רקטות לישראל", נכתב. על פי הדיווח, בשלב זה המחוקקים מרכזים את הביקורת בכישלון המודיעיני בישראל ולא בארה"ב.
"דבר בסדר גודל שכזה – אני יכול להגיד שזה לא נעשה בלי הרבה אותות מודיעיניים שניתן לצפות אותם", אמר ג'ים הימס, חבר בית הנבחרים האמריקני מהמפלגה הדמוקרטית, איש ועדת המודיעין בבית הנבחרים. "זה היה מדהים בגודלו ובשאפתנותו", אמר לפוליטיקו.
מייקל וולץ הרפובליקני, גם הוא מוועדת המודיעין בבית הנבחרים, אמר כי "ברור שהיו בו כמה כשלים". "אני לא רואה כיצד זה חמק מרשת המודיעין האנושי שלהם. בפירוש היה שם עניין של אותות מודיעין. האם הייתה שאננות בצד הישראלי? אני לא יודע איך הם (מחבלי חמאס) היו מתאמים את כל זה ללא סוג של תקשורת מאובטחת".
"אני בהלם שהם הצליחו לעשות זאת מבלי שישראל או ארה"ב עלו על זה", אמר לבלומברג מרטין אינדיק, לשעבר שגריר ארה"ב בישראל. "כישלון להיערך, כישלון להציב חיילים לאורך הגבול וכישלון של הגדר לאורך הגבול שהם השקיעו בה מיליונים".