בריטניה הטילה היום (רביעי) סנקציות על שבעה בני אדם נוספים הקשורים לחמאס. בהן: ניתוק הגישה של חמאס למימון והטלת הגבלות תנועה חדשות על פעילים המקושרים לארגון הטרור. הצעד, שנעשה בתיאום עם ארצות הברית, הוא סבב שני של הטלת סנקציות על גורמים המקושרים לחמאס מאז 7 באוקטובר.
אחד מהמנהיגים שעליהם הוטלו סנקציות הוא מחמוד א-זהאר, אחד ממייסדי חמאס. בנוסף, סנקציות הוטלו על עלי בארכה, ראש מערך קשרי החוץ של חמאס, שהגן בפומבי על מתקפת הפתע, וניסה להצדיק את חטיפת האזרחים. צעדים ינקטו גם נגד אחד ממנהיגי הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני.
שר החוץ דיוויד קמרון הבטיח: "לחמאס לא יהיה עתיד בעזה. הסנקציות שאנו מכריזים עליהן היום כנגד חמאס והג'יהאד האיסלאמי פלסטיני ימשיכו לעצור את הגישה של הארגונים למימון, ויתרמו להמשך הבידוד שלהם. נמשיך לעבוד עם השותפות שלנו להשגת פתרון ארוך טווח שיאפשר לישראלים ופלסטינים לחיות בשקט".
רשימת דמויות שיהיו נתונות לסנקציות כוללת גם את: מאהר עובייד – מנהיג פוליטי שהחזיק בעבר במשרות בכירות בחמאס, אכרם אל אג'ורי – סגן מזכ"ל הג'יהאד ומנהיג פלוגות אל-קודס שפועל מסוריה, חאלד חומאן ורידא עלי חמיס - שהזרימו מימון לחמאס באמצעות מערכות החלפת המטבע שלהם בלבנון ואיימן אחמד אל דווייק – איש כספים של חמאס שפועל מאלג'יריה.
בצעד זה בבריטניה ובארצות הברית מבקשים "להפגין סולידריות עם ישראל במלחמתה בחמאס", ו"לנסות למנוע הסלמה נוספת של המשבר ולאפשר לסיוע הומניטרי חיוני להיכנס לעזה". שר החוץ הבריטי ביקר לאחרונה באזור, והכריז שבריטניה תעניק תוספת סיוע הומניטרי בשווי של 30 מיליון ליש"ט לאו"ם ולארגונים אחרים בשטח.