ננסי פזר, שרת הפנים של גרמניה, אמרה היום (שישי) כי אם תידרש, גרמניה תגרש תומכי חמאס מהמדינה. "אם נוכל להוציא את תומכי הארגון מהמדינה, עלינו לעשות זאת", אמרה פזר לעיתונאים. מוקדם יותר השרה שוחחה עם גורמים במשטרה הפדרלית במדינה והיא ציינה כי רשויות הביטחון מרכזות מאמצים ב"זירה האסלאמית".
"אנחנו נילחם בתעמולה של חמאס ברשתות", הוסיפה פזר, שדרשה הבהרות מהקהילות המוסלמיות. "אני מצפה לגינוי ברור מצד הקהילות נגד האלימות של חמאס". בהצהרה לתקשורת המשיכה ננסי, חברת המפלגה הסוציאל-דמוקרטית בגרמניה, בקו התומך בישראל בו נקטה ממשלת גרמניה מתחילת הלחימה.
קנצלר גרמניה אולף שולץ נחת בישראל ביום שלישי והוא נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. בהצהרה משותפת של השניים הוא התייחס לתמיכה הגרמנית בישראל ואמר כי לארצו "מחויבות היסטורית לשמור על ישראל". רגע לפני ששולץ ופמלייתו המריאו מישראל נשמעה אזעקה, והם נשכבו על הקרקע בנמל התעופה בן גוריון.
מתחילת המלחמה ישראל זכתה לתמיכה בין-לאומית משמעותית. קרוב למאה מדינות גינו רשמית את מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס ביישובי עוטף עזה. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ראש ממשלת בריטניה, ומנהיגים רבים נוספים ביקרו בישראל והביעו תמיכה במדינה. עם זאת, עימותים מדיניים נרשמו מול סין וקולומביה בעקבות עמדתן בסכסוך, וברוסיה פורסמו מאמרים אנטישמיים.