ישראל וארה"ב דנות בשלוש אפשרויות של החזקת רצועת עזה ביום שאחרי מיטוט חמאס - כך דווח הלילה (בין שלישי לרביעי) בבלומברג. בין היתר, נבחנת הצבת כוח משקיפים רב-לאומי ברצועה שעשוי לערב חיילים אמריקנים, שליטה של כמה מדינות כולל כוחות צבא מארה"ב, בריטניה גרמניה ועוד, או פיקוח זמני של האו"ם. השיחות סביב הנושא נובעות מתחושת דחיפות אמריקנית למצוא תוכנית לעתיד עזה.
לפי הדיווח, על השולחן מונחות שלוש אפשרויות. אחת מהן היא הקמת כוח רב-לאומי, שבמסגרתו כמה מדינות מהאזור יפקחו באופן זמני על הרצועה, בגיבוי חיילים מארה"ב, בריטניה, גרמניה וצרפת. גורמים ששוחחו עם בלומברג אמרו כי בתרחיש האידיאלי הכוח יכלול גם נציגים ממדינות ערב כמו ערב הסעודית או איחוד האמירויות.
האפשרות השנייה שנבחנת היא הקמת כוח שמירת שלום לפי המודל שפועל בחצי האי-סיני מאז הסכם השלום בין ישראל למצרים, שתפקידו לפקח על קיום הנספח הצבאי להסכם השלום. לפי אחד הגורמים שמצוטטים בבלומברג, ישראל סבורה כי אפשרות זו ראויה לבחינה.
האפשרות השלישית היא הקמת ממשל זמני תחת פיקוח האו"ם, אך גורם שמעורה בפרטים אמר כי ישראל רואה אפשרות זו כלא מעשית, בין היתר בשל אכזבתה מעמדותיו של האו"ם בכל הנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני.
הגורמים ששוחחו עם בלומברג בעילום שם הדגישו כי השיחות עדיין בשלב מוקדם והרבה יכול להשתנות. כמה פקידים אמריקנים ציינו כי האפשרויות נראות כרגע "מוקדמות או בלתי סבירות", אבל שר החוץ אנתוני בלינקן אמר בעדותו בסנאט שארה"ב בוחנת מגוון אפשרויות באשר לעתידה של עזה.
דוברת המועצה לביטחון לאומי אדריאן ווטסון אמרה לבלומברג כי "שליחת כוחות אמריקנים לעזה כחלק מכוח שמירת שלום זה לא משהו שנשקל או נמצא בדיון".
בבלומברג ציינו כי גורמים רשמיים בישראל אמרו שוב ושוב שאינם מתכוונים לכבוש את עזה, אך הדגישו שהמשך שלטון חמאס אינו מקובל עליהם לאחר מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. יש גם מעט עדויות לכך שהרשות הפלסטינית, השולטת בגדה המערבית, תהיה מוכנה או מסוגלת להשתלט על עזה.
עוד נכתב בדיווח כי כל שלוש האפשרויות טומנות בחובן סיכון פוליטי עבור הנשיא ג'ו ביידן ועבור מדינות אחרות, כולל מדינות המפרץ, שלא לדבר על ישראל. גורם ששוחח עם בלומברג אמר כי ביידן מאמין שפגיעה אפילו בקבוצה קטנה של חיילים אמריקנים עלולה להיות מסוכנת עבורו מבחינה פוליטית, והוסיף כי ארה"ב לא קרובה לקבל החלטה כזו. גורם אחר שצוטט בדיווח אמר כי עדיין לא ברור אם מדינות ערב עשויות להיות מעוניינות לקחת חלק בכוח רב-לאומי.