לפני שבוע מיהרו כלי תקשורת בעולם להסתמך על הדיווחים הפלסטיניים על "מאות הרוגים בתקיפה שביצע צה"ל בבית חולים בעיר עזה" - ויום לאחר מכן התברר, ולאחר מכן אושש גם בתיעוד מצלמת חדשות 12, שהסיבה לפיצוץ לא הייתה תקיפה, אלא שיגור כושל שביצעו הפלסטינים לישראל. עוד ציינו בחמאס כי "471 פלסטינים נהרגו" בבית החולים, אך זמן קצר לאחר מכן התברר שהפיצוץ התרחש במגרש חנייה סמוך ויום לאחר מכן מקור באיחוד האירופי סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי "מספר ההרוגים עומד על 50-10 בני אדם בסך הכול".
עוד בנושא - סיקור N12
- בישראל התגייסו נגד השקר של חמאס; בעולם תקפו: "משטר שנוא"
- מיליוני צופים: תיעוד חדשות 12 מהפיצוץ בביה"ח בעזה הופץ בתקשורת העולמית
- המגישה הסעודית הטיחה בח'אלד משעל: "משווים את חמאס לדאעש"
- ה-BBC כותב הבהרה: "היה לא נכון לשער שהפיצוץ בביה"ח נגרם מתקיפה של ישראל"
אחד מאותם כלי תקשורת שהדהדו את הגרסה של חמאס היה העיתון האמריקני מהחשובים בעולם - הניו יורק טיימס. היום (שני), 6 ימים לאחר מכן, הוא פרסם מאמר הבהרה מיוחד וחריג בן 3 פסקאות. "ב-17 באוקטובר פרסם הניו יורק טיימס ידיעה על פיצוץ בבית חולים בעיר עזה, והוביל את סיקורו עם טענות של גורמים רשמיים בחמאס כי תקיפה אווירית ישראלית היא הסיבה וכי מאות בני אדם נהרגו או נפצעו. הדיווח כלל כותרת גדולה בראש אתר האינטרנט של הטיימס".
"ישראל הכחישה לאחר מכן את האשמה, והאשימה שיגור רקטה כושל בידי ארגון הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני, שבתורו הכחיש אחריות", הוסיפו. "גורמים אמריקנים ובין-לאומיים אחרים אמרו שהעדויות שלהם מצביעות על כך שהטיל הגיע מעמדות לוחמים פלסטינים".
"הדיווחים הראשוניים של הטיימס ייחסו את האשמת ישראל לבכירים פלסטינים, וציינו כי הצבא הישראלי אמר שהוא חוקר את הפיצוץ", סיכמו את המאמר. "עם זאת, הגרסאות המוקדמות של הסיקור והבולטות שקיבל בכותרת, בהתרעות החדשותיות ובערוצי המדיה החברתית - הסתמכו יותר מדי על טענות של חמאס, ולא הבהירו שלא ניתן לאמת את הטענות הללו מיד. הדיווח הותיר את הקוראים עם רושם שגוי לגבי הידוע ועד כמה הדיווח אמין".