מותו של מנהיג כוח וגנר יבגני פריגוז'ין בהתרסקות מטוס ביום רביעי ממשיך להעלות סימני שאלה רבים – שחלקם צפויים להישאר בגדר חידה עוד זמן רב. אחרי ההכחשה של פוטין, גם בקרמלין התייחסו אמש (שישי) להאשמות נגד רוסיה וטענו כי "מדובר בשקר מוחלט". כמו כן, ברוסיה סירבו לאשר באופן וודאי וסופי את מותו עד שלא יושלמו תוצאות הבדיקה.
דיווחים ברוסיה: מנהיג חדש לקבוצת וגנר
על פי דיווחים לא רשמיים, המנהיג החדש של קבוצת וגנר הוא אנטון אליזרוב, מפקד ביחידה שהוביל את הקרבות לכיבוש באחמוט וסולדאר באוקראינה, ונלחם גם בסוריה, הרפובליקה המרכז אפריקנית ולוב.
התרסקות המטוס שבה נהרגו פריגוז'ין ו-10 אנשים נוספים, חלקם בכירים במיליציה הרוסית, הייתה מכה קשה מאוד ל"כוח וגנר". "כוח וגנר חי ויחיה בבלארוס", הצהיר נשיא בלארוס לוקשנקו. בהמשך דבריו הוסיף שבסיס הכוח יישמר במסגרת תוכנית שבנה עם מנהיגו. עם זאת, לוקשנקו הבהיר שהוא לא מאמין שעמיתו הרוסי נתן הוראה להרוג את פריגוז'ין, אם כי הוא "לא יוכל לומר" מי האחראי לכך.
עם זאת, המומחים מבהירים כי היכולת של כוח וגנר לשרוד בלי פריגוז'ין מוגבלת ותוהים מה יעלה בגורל לוחמי הקבוצה, הנשק הרב והכסף שברשם. "הניחוש שלי הוא שווגנר עומד להתפרק בלעדיו (פריגוז'ין), כי הוא לא היה סתם מפקד. הוא הוביל את הקבוצה בצורה מאוד אישית", אמרה נטשה לינדשטדט, פרופ' באוניברסיטת אסקס החוקרת משטרים אוטוריטריים. " פריגוז'ין עשה זאת באופן שבו נאמנות לוחמיו הייתה שמורה לו על פני כל ישות או אדם אחר".
התייחסות הקרמלין הגיעה על רקע התנחומים ששלח הנשיא פוטין ביום חמישי למשפחתו של פריגוז'ין, ובכך "שבר שתיקה". בנוסף, אמר פוטין כי פריגוז'ין היה אדם מוכשר במיוחד, אך עשה טעויות גדולות בחייו. גם נשיא בלארוס, אלכסנדר לוקשנקו, אמר אמש (שישי) כי הזהיר את ראשי השכירים הרוסיים יבגני פריגוז'ין ודמיטרי אוטקין מאיומים אפשריים על חייהם.
לוקשנקו, שסייע בתיווך עסקה שסיימה את ניסיון מרד כוח וגנר בחודש יוני, התעקש שהלוחמים יישארו בבלארוס מחשש לחייהם. עוד אמר לוקשנקו כי קבוצת שכירי החרב הרוסית תישאר בבלארוס, מבלי לציין את מטרתם או את משך הזמן שיישארו.
עוד מעריכים המומחים כי ייתכן שהקרמלין יבקש לקלוט חלקים מהקבוצה בצבא הרוסי או לחלופין ינסה להחליף את פריגוז'ין בבעל ברית אחר. לדבריהם, ברור מעל לכל ספק כי הנפילה תורגש הרבה מעבר לגבולות רוסיה, ובמיוחד במדינות אפריקה – שבהן הועסק כוח וגנר כגורם סייע בתמיכה במנהיגים ובדיכוי מרידות.