חוק חדש שהוצג החודש בפרלמנט האוסטרלי, שמטרתו איסור של הצגה ומכירה של פריטים הנושאים סמלים נאציים, בינתיים מציג את פניה הפחות יפות של המדינה הרחוקה. מאז שהתפרסם החוק עולה חשש בקרב אספנים שלא יוכלו לסחור יותר בפריטים השנויים במחלוקת ואלו מגיבים בהסתערות על הדוכנים ועל בתי המכירות הפומביות שמחזיקים בהם.
"אני סוחר כבר 14 שנים ולא זכור לי מבול כזה של טלפונים, מיילים ואנשים שקונים מאיתנו", מספר בעליה של חנות מזכרות המלחמה הגדולה ביותר במערב אוסטרליה. "זה כאילו שהדלק עומד לאזול בתחנת הדלק - אז הם באים למלא כמה שיותר מהר. ברור שהסיבה טמונה בחוק המסתמן". לטענתו, האנשים שמגיעים לקנות מהאוסף שלו הם לא נאו-נאצים וכי לרוב מדובר באספני פריטים צבאיים או ב"חולי היסטוריה".
בעל של חנות מוכרת אחרת טען טענות דומות: "מדובר באספנים שזאת התשוקה שלהם. חלקם השקיעו את כל חסכונותיהם בפריטים הללו ויישנם אוספים שנאמדים אפילו במאות אלפי דולרים. נאו-נאצים לא קונים את הסחורה האמיתית, הם קונים את הזיופים הזולים". לטענתו לאסור על המכירה של הפרטים זאת טעות שתעביר את העסקאות לשוק המחתרתי.
דוקטור דביר אברמוביץ', שעומד בראש הוועדה נגד ההשמצה, הביע תרעומת על הנהירה ההמונית לרכישת הפריטים. "אני מרגיש כאילו בעטו לי בקרביים עם האגירה מעוררת הבחילה הזאת בעקבות החוק", שיתף. "לחלוטין מדובר בכסף לפני אתיקה. כל בית מכירות שמחזיק בפריטים המבחילים הללו צריך להתבייש בעצמו". לטענתו החלק הכי מפליא בסיפור הוא שהפריטים נמכרים גם בבתי מכירות שנחשבים "מיינסטרים".
בינתיים, דובר של בית מכירות מרכזי במדינה טוען כי פוליטיקאים גם לוקחים חלק בבהלה הקולקטיבית במדינה לפריטים הנאציים - אך אלו מכחישים או מסרבים להגיב לטענות. "כשהחוק שאוסר את מכירתם של הפריטים המזוויעים הללו סוף סוף יעבור, אוסטרליה תספיק להיות כר פורה להחזקה של המזכרות הללו שמנוגדות לכל הערכים שאנחנו מחזיקים בהם", סיכם אברמוביץ' בתקווה.