איראן ניצלה את שיירות הסיוע וההצלה לנפגעי רעידת האדמה הקשה בסוריה בחודש פברואר כדי להעביר נשק וציוד צבאי רב לכוחותיה במדינה, כך לפי דיווח הבוקר (רביעי) בסוכנות הידיעות רויטרס על פי תשעה מקורות סוריים, איראניים, ישראליים ומערביים.
סיקור N12
- כך הצליחה ארה"ב לפרוץ לעומק המודיעין הרוסי
- רוסיה נגד אוקראינה: חיסלה בלוגר צבאי בכיר
- בחשד לריגול: רוסיה עצרה עיתונאי אמריקני
על פי אותם מקורות, מטרת העברת הנשק הייתה חיזוק ההגנה של איראן בסוריה מפני ישראל וחיזוק הנשיא בשאר אל-אסד. משלחת איראן לאו"ם נשאלה על הנושא והכחישה: "זה לא נכון".
בישראל חששו כבר אז שאיראן עלולה לנצל את האסון ההומניטרי במדינה - והבהירו שלא יהססו לתקוף. לפחות חמישה מטוסי סיוע איראניים נחתו בימים שלאחר רעידת האדמה בנמלי התעופה בדמשק ובחלב - וגורמים איראניים פרסמו אז באופן יזום תמונות המציגות לכאורה את תכולת המטוסים – בניסיון להוכיח כי מדובר בסיוע הומניטרי בלבד. מטוסים נוספים נחתו מעיראק, ובנוסף גם הועברו שיירות של עשרות ואף מאות משאיות ורכבי סיוע במעבר הגבול היבשתי בין סוריה ועיראק. בימי שגרה, נחיתת מטוסים כאלה המזוהים עם משמרות המהפכה בנמלי התעופה המרכזיים בסוריה עלולה לגרור תקיפה נרחבת.
דיווח: מגעים חשאיים בין איראן לרוסיה וסין
במקביל, בפוליטיקו דווח כי איראן נמצאת במגעים חשאיים עם רוסיה וסין בנוגע לאספקת כמות גדולה של החומר אמוניום פרכלורט - מרכיב חשוב והכרחי בפיתוח דלק טילים. על פי הדיווח, מכמה מקורות דיפלומטיים, כמות החומר המבוקשת אינה ידועה, אך היא צפויה להספיק לפיתוח אלפי טילים, כולל לטווח מוגדל - וחלקם עשויים להגיע לרוסיה עבור המלחמה באוקראינה.
הדיפלומט האיראני סג'אד אהדזדה, המשמש כ"יועץ טכנולוגי" בסין ובאזור הוביל את השיחות לרכישת החומר, כך על פי אותם מקורות דיפלומטיים, שציינו שלא ידעו אילו חברות סיניות היו מעורבות בשיחות.
עד כה סיפקה איראן לרוסיה מל"טים מתאבדים שיועדו לפגיעה במטרות אזרחיות באוקראינה. איראן גם נתנה לרוסיה עצות כיצד לעקוף את הסנקציות הבינלאומית שהוטלו עליה, בעקבות הפלישה לאוקראינה.