לפחות חמישה בני אדם נהרגו היום (שבת) ו-27 נפצעו, מתוכם שישה ילדים, בהפצצה רוסית על בניין מגורים בעיר דנייפרו שבאוקראינה. על פי דיווחי הרשויות לכודים רבים מחולצים מהמקום באמצעות מנופים. 15 אנשים חולצו עד כה. קיריל טימושנקו, סגן ראש לשכת הנשיא, עדכן כי הלכודים מאותתים למחלצים עם פנסים מהטלפון הנייד. ראש עיריית דנייפרו, בוריס פילטוב, אמר כי העבודות יימשכו כל הלילה. 

בעקבות ירי הטילים, משרד האנרגיה באוקראינה הודיע שאספקת החשמל נותקה למרבית האזרחים בכל רחבי המדינה. נשיא אוקראינה, ולודימיר זלנסקי, הגיב ואמר: "העולם חייב לעצור את הרוע. פינוי הפסולת בדונייפרו נמשך. אנחנו נלחמים למען כל אדם וכל חיים. נמצא את כל מי שמעורב בטרור, כולם יישאו באחריות המירבית".

 

אזרחי אוקראינה התעוררו הבוקר לקולות פיצוצים ואזעקות בבירה קייב ובערים נוספות. לפחות 18 בתים בבירה נפגעו כתוצאה ממתקפת טילים, ונזק ושיבושים באספקת החשמל נרשמו גם באזור חארקוב ובמקומות אחרים. באוקראינה דיווחו כי כ-17 מפציצים רוסיים הוזנקו לאוויר וכמה ספינות מלחמה - וההערכה כי שיגור הטילים עשוי להימשך ואף להתעצם.

גורמים באוקראינה, כולל הנשיא זלנסקי הלילה, ממשיכים להתעקש כי הרוסים עדיין לא השלימו את כיבוש העיר סולדאר במחוז דונייצק, אולם למרות בליל המידע והדיווחים הסותרים – נראה שניתן לומר כי העיר כולה נפלה לידי הרוסים ואנשי קבוצת וגנר. במקביל לעיר עצמה, ייתכן כי עדיין נמשכת הלחימה בכמה מוקדים באזור מכרות המלח של העיר – שלאורך השנים הפכו לסמלה.

מנהיג קבוצת וגנר, יבגני פריגוז'ין, מקורבו של פוטין שהפך לדמות מוכרת במיוחד לאורך חודשי המלחמה האחרונים, מבקש כעת לגזור את הקרדיט עבור הניצחון בסולדאר, שהושג בעיקר באמצעות אנשיו והאסירים שהוא גייס מבתי הכלא ברוסיה. בארה"ב הביעו בשבוע שעבר את ההערכה כי פריגוז'ין מעוניין להשיג שליטה כלכלית על תעשיות המלח בעיר. על רקע הדברים האלה, ברוסיה מדווחים כי פריגוז'ין הגיע הלילה לסנט פטרסבורג כדי לפגוש את הנשיא פוטין.

טנק של צבא אוקראינה במחוז דונייצק (צילום: reuters)
טנק של צבא אוקראינה במחוז דונייצק | צילום: reuters

לאחר כיבוש סולדאר על ידי הרוסים, באוקראינה ובמערב חוששים מפני אפשרות של נפילת ערים נוספות לאורך החזית בדונייצק. אתמול החלו להתפרסם דיווחים לא רשמים על התקדמות של הרוסים מכיוון דרום-מערב לעיר באחמוט, שהפכה לזירת העימות העיקרית בין הצדדים בחודשים האחרונים – ככל הנראה במאמץ לכתר אותה ולניסיון לכבוש אותה. באוקראינה ובמערב מבהירים כי באחמוט רחוקה מליפול לכיתור, אך בצד הרוסי כבר בטוחים באפשרות לכבוש אותה בקרוב.