בכלי התקשורת בעולם צופים מהצד במתרחש בישראל, ומבינים שהפסיקה בבג"ץ דרעי היא דרמה של ממש. הכותרות עסקו בעיקר במשבר הפוליטי שהחלטת השופטים עלולה לעורר, ובמתיחות הגוברת בין מערכת המשפט בישראל לשלטון.
ב"גארדיאן" הבריטי דיווחו על החלטת בג"ץ והוסיפו כי "הדבר עלול להוביל למשבר קואליציוני ולהעמיק את ההתנגדות העזה לכוחם של בתי המשפט במדינה". עוד נכתב: "לפסק הדין יש השלכות פוטנציאליות מטרידות על הקואליציה של נתניהו".
ברשת Fox News האמריקנית נכתב בכותרת הידיעה: "ממשלת נתניהו ספגה תבוסה משפטית אחרי שבית המשפט הישראלי אוסר על שר לכהן". בגוף הידיעה הסבירו ברשת האמריקנית כי "אם דרעי ומפלגתו יחליטו להתפטר, הישראלים יצטרכו לחזור לקלפיות".
"פסק הדין עלול לסכן את הקואליציה החדשה של נתניהו, שכן הוא יכול להאיץ את המשבר החוקתי הממשמש ובא בישראל", הסבירו עוד ב-Fox News. "זה גם עלול לעורר כאוס בקואליציה שלו. כמה משותפיו לקואליציה כבר הפצירו בו להתעלם מהחלטת בג"ץ".
בסוכנות הידיעות AP נכתב: "פסק הדין הוכרע בשעה שמדינת ישראל סוערת על רקע מחלוקת הקשורה בשינויים מפליגים שצפויים להתרחש במערכת המשפט במדינה. כעת ראש ממשלת ישראל יצטרך להחליט אם הוא מקיים את פסיקת בית המשפט ומפטר את דרעי, שנחשב לבעל בריתו המרכזי, או שהוא עולה שלב במאבק במערכת המשפט ומתריס נגדה".
גם ב-CNN, כמו ב-AP, התייחסו לאפשרות הבלתי סבירה שנתניהו ישקול שלא לקיים את החלטת בג"ץ. "סירובו של דרעי להתפטר או סירובו של נתניהו לפטרו, עלולים לגרום למשבר חוקתי בישראל וליצור חיכוכים בין הממשלה לבית המשפט העליון", נכתב.
עוד נכתב ב-CNN: "ישראל סבלה מחוסר יציבות פוליטית בשנים האחרונות, עד שנתניהו זכה בניצחון בבחירות החמישיות שנערכו בישראל בתוך פחות מארבע שנים. נתניהו, שהושבע לראשות הממשלה בפעם השישית בקריירה בסוף דצמבר, נותר דמות דומיננטית בתקופה של כאוס פוליטי ממושך".
סוכנות הידיעות רויטרס ירדה לעומקם של דברים והסבירה איך הכול התחיל. "גורמים שונים עתרו לבית המשפט העליון בדרישה להורות לנתניהו לבטל את מינויו של דרעי על רקע הרשעותיו", נכתב. "זאת לאחר שב-1999 הוא נידון לשלוש שנות מאסר בגין לקיחת שוחד".
ברשת החדשות הבין לאומית i24news הסבירו שפסיקת בג"ץ היא "החלטה שהטילה פצצה" במערכת הפוליטית. "פסיקת בית המשפט היא האתגר הגדול ביותר לממשלת הימין הקיצוני החדשה, ומגיעה שבועות ספורים לאחר חזרתו של נתניהו לשלטון", נכתב בידיעה שעלתה לאתר. "חברי כנסת של ש"ס - יחד עם בעלי בריתם בממשלה - האשימו את השופטים בגניבת קולותיהם של 400,000 אזרחים ישראלים".