קמי באדנוך, שרת השוויון של ממשלת בריטניה, אמרה מוקדם יותר השבוע לפרלמנט שהממשלה מתכוונת להסיר את ההכרה בטרנסים בהתאם למדינות המוצא שלהם. זאת, לדבריה, משום שדרישות השינוי המגדרי של מדינות מסוימות לא קפדניות כמו אלה הבריטיות. במידה שהממשלה תמשיך בתוכניות להפסיק להכיר במסמכים חוקיים לשינוי מגדר של יוצאי אותן מדינות, טרנסים בבריטניה עלולים להתמודד עם אפליה.
על פי תוכניות הממשלה, על טרנסים בבריטניה יהיה לקבל אבחנה של דיספוריה מגדרית. כלומר, אבחנה המאשרת את אי הנוחות שאנשים יכולים להרגיש אם זהותם המגדרית אינה תואמת את גופם. עליהם להוכיח שהם חיו תחת המגדר עימו בחרו להזדהות במשך שנתיים לפחות, כדי לקבל תעודת הכרה מגדרית (GRC). עם זאת, החוק מציע תעודה במסלול מהיר רק לאנשים ששינו מגדר באופן חוקי באחת מכמה עשרות מדינות אחרות, ביניהן ארצות הברית, מלטה, גרמניה ודרום קוריאה.
בקרב קהילת הלהט"ב בבריטניה נשמעת דאגה מפני החלטת ממשלת בריטניה בנושא, והמתנגדים להחלטה טוענים בין היתר שחייהם ובטיחותם של טרנסים משמשים ככלי מיקוח פוליטי. כמו כן, עולה הטענה כי החלטת הממשלה מעמידה את המהגרים הטרנסים בבריטניה בסיכון מוגבר להטרדה ולאפליה.
מצד הממשלה נטען שההחלטה נועדה להבטיח שאנשים שיכולים לגשת למערכת ההכרה המהירה של בריטניה הם ממדינות עם איזונים שווים לפחות לאלה הקיימים בבריטניה. שרת השוויון עוד אמרה שהשינוי נחוץ כדי להגן על שלמותה ואמינותה של מערכת ההכרה המגדרית.
סקוטלנד העבירה לאחרונה חקיקה המאפשרת לאנשים טרנסים לשנות את מינם החוקי על בסיס הגדרה עצמית, ומבטלת את הצורך בקבלת תעודת GRC. למרות שסקוטלנד מהווה חלק מבריטניה - היא לא תושפע ישירות מהשינוי. ממשלת בריטניה הודיעה שתפעל נגד חוק הזיהוי העצמי של סקוטלנד.