דוח של הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית חשף כי איראן מפרה את התחייבויותיה הגרעיניות במתקן בפורדו, משום שעברה להעשרת אורניום ברמה של 60% - קרוב לרמת נשק צבאי. גורמים בארצות הברית, בריטניה, צרפת וגרמניה הבהירו בהצהרה משותפת אמש (שישי) כי הצעד נעשה ללא עדכון של כל גורם בין-לאומי. איראן מכחישה, וטוענת כי סבא"א טועה בהערכותיה.
הדוח של הסוכנות הוצא לאחר שינוי שמצאו פקחי הארגון בבדיקה מוקדמת ב-21 בינואר במפעל העשרת הדלקים של פורדו, אתר שנחפר בצלע הר. הפקחים הגבירו שם את הבדיקות לאחר שאיראן הודיעה כי היא תרחיב באופן דרמטי את העשרת האורניום. "כפי שציינו בסוכנות, שינוי זה ללא הודעה אינו עולה בקנה אחד עם התחייבויותיה של איראן במסגרת ההסכמים הבין-לאומיים", אמרו ארבע המדינות בהצהרה והתייחסו לאמנה בדבר אי-הפצת נשק גרעיני.
"הפרשנות של פקחי סבא"א הייתה שגויה, אבל הם דיווחו על כך לסוכנות", ניסה להסביר ראש מערך הגרעין האיראני, מוחמד אסלאמי. "מיד סיפקנו את ההסבר לסבא"א, באותו יום", הבהיר. בדוח של סאב"א, שפורסם באופן חסוי, נכתב כי שתי סדרות של צנטריפוגות IR-6 חוברו יחד באופן "שונה" מהאופן שבו איראן הודיעה לסבא"א שתפעיל אותן.
"ייצור של אורניום מועשר ברמה גבוהה על ידי איראן בפורדו, טומן בחובו סיכונים משמעותיים הקשורים להפצת נשק, וללא כל הצדקה אזרחית אמינה", נאמר בהצהרה המשותפת. עוד הוסיפו בהצהרה כי "איראן לא הציעה תשובה אמינה עדיין לשאלות הבלתי תלויות של סבא'א כחלק מחקירת ההגנה שלה". ראש סבא"א רפאל גרוסי אמר כי הוא "חושש שאיראן יישמה שינוי מהותי בפורדו, בנוגע להעשרת אורניום לרמה גבוהה, מבלי לעדכן את הסוכנות מראש".
המתקן בפורדו נחשב לרגיש במיוחד, עד שהסכם הגרעין מ-2015 אסר באופן גורף על העשרה שם. מאז פרשה ארצות הברית מההסכם ב-2018 והטילה מחדש סנקציות נגד איראן, הפרה הרפובליקה האסלאמית רבות מהמגבלות של ההסכם על פעילותה הגרעינית.