בסין ממשיכים במדיניות הסרת הגבלות הקורונה באופן גורף, למרות הימשכות הדיווחים על התפרצות מחודשת אדירה של הנגיף, וחשש לקריסה בבתי החולים. אתמול הודיעו בבייג'ינג כי ב-8 בינואר יוסרו ההגבלות האחרונות, שבין השאר קובעות חובת בידוד לתיירים ואזרחים המגיעים מחוץ למדינה.
במקביל לדיווחים על הדבקה של עשרות מיליוני בני אדם מדי יום בתקופה האחרונה, רשויות הבריאות בסין הודיעו אתמול כי יפסיקו את הדיווח היומי על מצב הקורונה במדינה, על רקע העובדה כי נמתחה ביקורת גדולה על מהימנות ואמיתות הנתונים הרשמיים המדווחים. במקום זאת, בסין הודיעו כי ידווחו על מצב הקורונה במדינה אחת לחודש, לאחר שרמת החירום במדינה תרד מרמה A לרמה B ב-8 בינואר.
רופאים ותיקים שעובדים בבתי חולים בסין במשך שנים ארוכות, שוחחו עם רויטרס ואישרו את הדיווחים על המצב הרפואי החמור במדינה. ד"ר הווארד ברנשטיין סיפר כי במשך יותר מעשר שנים שהוא עובד כרופא בסין, הוא לא ראה דבר כזה. הוא אמר כי כמויות החולים המגיעים לבתי החולים גדלות כל הזמן, וכמעט כל המטופלים הם קשישים, בעלי סיכויים נמוכים להתמודד בהצלחה עם המגפה.
A Fujian hospital in the wee hours of Dec 27… pic.twitter.com/x8KLNFJuYK
— Byron Wan (@Byron_Wan) December 27, 2022
סין מתמודדת בשבועות האחרונים עם התפרצות הקורונה הנרחבת ביותר אי פעם, עם דיווח כי יותר מרבע מיליארד בני אדם כבר נדבקו, וחשש גדול בקרב רבים כי שיא הגל טרם הגיע. בשבוע שעבר דווח ברשת בלומברג, על בסיס מסמך פנימי של רשויות הבריאות בסין, כי ביום אחד נדבקו יותר מ-37 מיליון בני אדם. על רקע הדברים האלה, נשיא סין שי ג'ינפינג התייחס אתמול לראשונה להתפרצות המחודשת, וקרא "לנקוט צעדים שיביאו להצלת חיי אדם".
"בית החולים מלא מן הקצה אל הקצה", אמר ד"ר ברנשטיין, במה שהוא תיאר כסופה של משמרת "לחוצה" בבית חולים פרטי בבייג'ינג. לדבריו, חדרי המיון, מחלקות הטיפול הנמרץ ומחלקות הקורונה "מלאות כולן". לדבריו, בשל העומס הכבד, רבים מהחולים פשוט "נתקעים" במסדרונות חדרי המיון – פשוט כי אין להם מקום אחר להיות בו.
"האתגר הגדול ביותר שעומד מולנו היא העובדה שפשוט כלל לא היינו מוכנים לכך", הוא אומר, וסיפר גם כי עד לפני חודש כלל לא נהג לטפל בחולי קורונה – אבל עכשיו הוא מטפל בעשרות חולים מדי יום. גם ד"ר סוניה ג'וטארד-בורו, רופאה בבית חולים פרטי בבייג'ינג, סיפרה על עומס אדיר של חולי קורונה. היא סיפרה כי חולים רבים מגיעים כעת לבית החולים שבו היא עובדת מכיוון שבתי חולים אחרים "מלאים לחלוטין".