שחר חדש-ישן עלה על ברזיל אמש (ראשון) – לאחר ניצחונו בבחירות של מועמד השמאל לואיז אינסיו "לולה" דה סילבה. לולה, הנשיא לשעבר שכיהן בשנים 2011-2002, חוזר לקדמת הבמה לאחר שריצה קרוב לשנתיים בכלא והחלים ממחלת הסרטן. מנהיגים רבים בעולם המערבי כבר בירכו אותו על ניצחונו, והוא עצמו הכריז: "ניצחון לדמוקרטיה".
ניצחונו של דה סילבה משלים רצף של בחירות של מנהיגי שמאל בדרום אמריקה – לאחר קולומביה, פרו, ונצואלה ועוד. לולה הסוציאליסט, מנהיג מפלגת הפועלים ולשעבר בכיר בוועדי העובדים בברזיל, הבטיח כי יהיה "נשיא של כולם", כולל אלה שלא בחרו בו. בישראל ימתינו בציפייה רבה לראות כיצד יפעל לולה בתחום החוץ, לאחר שבכהונתו הקודמת הוא הסתמן יותר ויותר כ"פרו-פלסטיני".
כלי תקשורת ערביים ופלסטיניים ציינו לפני הבחירות כי "לולה הוא המועמד המועדף ביותר על הציבור הערבי". בשנת 2010 ביקר בישראל, הרשות הפלסטינית וירדן – בביקור ראשון של מנהיג ברזילאי מזה קרוב ל-150 שנה. במהלך הביקור הכיר רשמית במדינה פלסטינית על בסיס גבולות 1967 – וקרא למנהיגים נוספים לעשות זאת.
במהלך ביקורו עורר לולה ביקורת חריפה בישראל – לאחר שביקר בקברו של יאסר ערפאת ברמאללה, אך לא נענה לבקשה לבקר בקברו של הרצל בירושלים. בכירים במשרד החוץ, כולל השר דאז אביגדור ליברמן, מתחו ביקורת על החלטתו לעשות זאת. במסיבת עיתונאים בביקורו גינה לולה את הקמת גדר ההפרדה הישראלית.
בניגוד ללולה, בולסונארו המפסיד ניהל יחסים חמים עם ישראל לאורך כהונתו, ואף היו הערכות שאם ייבחר לכהונה שנייה יעביר את השגרירות הברזילאית לירושלים. גורמים מוסלמים רבים בברזיל מברכים את הפסדו של הנשיא המכהן, וטוענים כי במהלך השנים שהיה בשלטון נוצרה "אווירת אלימות ואיסלאמופוביה" בברזיל. למרות שהקפיד להציג יחסים טובים עם ישראל, ההערכה היא כי זה נועד, לפחות חלקית, לסייע לו בקרב ציבור הנוצרים האוונגליסטיים במדינה.
במהלך כהונתו כנשיא בעבר, ניהל לולה יחסים מקבילים גם עם נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' וו. בוש וגם עם מנהיגים קומוניסטיים וסוציאליסטיים כהוגו צ'אבס מוונצואלה ופידל קסטרו מקובה. אחת השאלות המרכזיות שתעמוד למבחן עם כניסתו של לולה לתפקיד תהיה יחסו לרוסיה והמלחמה באוקראינה. ברזיל היא חברה חשובה בפורום מדינות BRICS, יחד עם רוסיה, סין, דרום אפריקה והודו.
בתקופה האחרונה החל מהלך במטרה לצרף לפורום גם מדינה נוספת – איראן. במהלך כהונתו הקודמת זכה לולה לביקורת על יחסיו עם איראן, ובין היתר נפגש עם המנהיג ח'אמנהאי ועם הנשיא לשעבר, מחמוד אחמדינג'ד.