משפחות גולדין, שאול, מנגיסטו וא-סייד נפגשו הבוקר (רביעי) עם האפיפיור פרנציסקוס בוותיקן במסגרת ביקור ברומא. הביקור נערך ביוזמת משרד החוץ ובשיתוף משרד הביטחון, כחלק מהמאמצים הבלתי פוסקים להעלות את המודעות הבין-לאומית לסוגיית החיילים והאזרחים המוחזקים בשבי ארגון הטרור חמאס בעזה. במשפחות, שעדיין ממתינות ליקיריהן, מקווים שאחרי כישלון או התעלמות הגורמים המדיניים, אולי המוסדות הדתיים יצליחו להביא לפריצת דרך.
לאה גולדין, אימו של הדר, אמרה אחרי הפגישה בוותיקן לכאן רשת ב' כי "השיחה עם האפיפיור הייתה מאוד חמה, הוא הבטיח לעזור ולנסות להשפיע. האפיפיור הוא הפיגורה הדתית ברמה הבין-לאומית הגדולה ביותר, ויש לו השפעה על מנהיגי כל הדתות. הוא יסייע לסגור את הסאגה הזו של מניעת הקבורה של ילדינו".
גולדין לא חסכה ביקורת מהממשלה: "לא הצלחנו עם הפוליטיקאים והמנהיגים, אז הלכנו לאלו שמתרכזים במוסר. אחרי שמונה שנים וארבעה חודשים אני יכולה להגיד שהם לא עשו מספיק". גולדין הזכירה את יעילות הצמרת המדינית־ביטחונית בהשבת גופתו של הנער הדרוזי טירן פרו בתוך שתי יממות בלבד, ואמרה כי "אם רוצים - עושים, אבל במקרה שלנו לא רוצים ולא עושים".
בהודעת משרד החוץ נכתב: "בני המשפחות, בליווי שגריר ישראל לוותיקן, רפי שוץ, וראשת חטיבת תפוצות ודתות במשרד החוץ, שולי דוידוביץ', ביקשו את סיוע האפיפיור והכנסייה הקתולית בהחזרת גופות החיילים, סגן הדר גולדין ז"ל, וסמ"ר אורון שאול ז"ל, ושחרור האזרחים המוחזקים בידי החמאס, אברה מנגיסטו והישאם א-סייד". המפגש עם האפיפיור ארך כ-45 דקות, ובמהלכו האפיפיור פנה לכל אחד מבני ארבע המשפחות שהשתתפו בו, והביע סולידריות עמוקה עימן, ובעיקר עם סבל האימהות. משרד החוץ מסר ש"האפיפיור הבטיח לפעול מול ממשלות ומנהיגים דתיים, גם מוסלמים, למען השבת הבנים".
אמש בני המשפחות השתתפו באירוע הדלקת נרות חנוכה בבית שגריר ישראל לאיטליה, אלון בר, בהשתתפות מפקד צבא איטליה, האדמירל ג'יוזפה קאבו דרגונה, ונספח צה״ל אל״ם ליעד זק. במהלך הביקור נפגשו בני המשפחות גם עם סגן ראש ממשלת איטליה, מתאו סלביני, סגנית נשיא הפרלמנט האירופאי, פינה פיצ'רנו, נשיא הפרלמנט של איטליה, לורנצו פונטנה וראשי הקהילה היהודית של רומא.
מאז תחילת כהונת ממשלתה של ג'ורג'ה מלוני באיטליה, מפגינה רומא יחס אוהד לישראל, בהשוואה לממשלות איטלקיות קודמות. ביטוי נוסף של המדיניות הזו נרשמה כשאיטליה הצטרפה למדינות כמו ארה"ב ואוסטרליה בהתנגדותה להצעה הפלסטינית שעלתה באו"ם - וקראה לחוות דעת דחופה של בית הדין הבין-לאומי לצדק בהאג לגבי "המשמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך". למרות ההתנגדות ברומא, ההצעה הזו - עברה.