אירופה סוערת בימים האחרונים לאחר שמשטרת בלגיה עצרה בסוף השבוע כמה מבכירי פרלמנט האיחוד האירופי בבריסל בחשד לפרשת שחיתות חמורה "להלבנת" ההאשמות הרבות המיוחסות לקטאר בכל הקשור לארגון ואירוח המונדיאל. במבצע מעצרים נרחב נעצרו לפחות ארבעה בכירים חשודים – ובהם גם הפוליטיקאית היוונייה המבטיחה, אווה קאילי, שכיהנה בתפקיד סגנית נשיאת פרלמנט האיחוד האירופי.
ביום שישי פשטה משטרת בריסל על 16 דירות ואתרים חשודים שונים, החרימה סכום של כ-600 אלף אירו במזומן וכן ציוד מחשבים וטלפונים סלולריים. ארבעת העצורים חשודים כי קיבלו שוחד וטובות הנאה מגורמים בממשלת קטאר עבור תמיכה בה ברחבי האיחוד האירופי, על רקע ההאשמות על פגיעה בעובדים שהקימו את האצטדיונים ומוות של רבים מהם, ולצד האשמות על זכייה בזכות לארח את המונדיאל בדרכים לא כשרות.
חקירת "סקנדל השתדלנות", על פי הדיווחים באירופה, מערב גם גורמים קטאריים בכירים. המשטרה הבלגית לא נקבה באופן רשמי בשמה של קטאר, ורק ציינה כי מדובר "במדינה במפרץ", אולם גורמים וכלי תקשורת שונים דיווחו כי מדובר בקטאר. "קיימים חשדות מבוססים כי גורם שלישי בעמדות פוליטיות או אסטרטגיות בפרלמנט האיחוד האירופי קיבל סכומי כסף גדולים או מתנות שונות כדי להשפיע על קבלת ההחלטות במוסדות האיחוד", נמסר מהתביעה בבלגיה.
משרד החוץ של קטאר התייחס לפרשה וכתב בציוץ בטוויטר כי הוא "דוחה את כל הניסיונות לקשור לקטאר האשמות למעשים לא תקינים. כל קשר של ממשלת קטאר לדיווחים הללו הם חסרי בסיס ומוזנים ממידע מוטעה באופן חמור".
לאחר גל המעצרים ביום שישי, הודיעו התובעים כי אתמול בוצע חיפש בביתו של מחוקק נוסף בפרלמנט האיחוד האירופי. על פי הדיווחים, נשיאת הפרלמנט, רוברטה מטסולה טסה לבריסל במיוחד מביתה במלטה כדי להיות נוכחת בעת החיפוש.
החשודה הבכירה ביותר בפרשה, אווה קאילי, הודחה מידית מכל תפקידיה בפרלמנט על רקע החקירה המתנהלת נגדה. קאילי, לשעבר מגישת חדשות בת 44, סולקה גם מתפקידיה במפלגה הסוציאליסטית ביוון – שניכר כי היא מבקשת להתנער ממנה. הבוקר הודיעה ממשלת יוון כי הקפיאה את כל נכסיה וחשבונותיה של קאילי.
לאורך תקופה ארוכה נודעה קאילי בשורת התבטאויות פרו-קטאריות התומכות בזכותה לארח את המונדיאל ואף כאלה המשבחות את מדיניות העבודה ותנאי העבודה של הפועלים בקטאר. בין היתר אמרה כי המונדיאל הוא "הוכחה כיצד דיפלומטיית ספורט יכולה להביא למהפך היסטורי במדינה עם רפורמות כאלה שהיוו השארה לכל העולם הערבי". בנוסף, קאילי גם אמרה כי "קטאר היא מנהיגה עולמית" בכל הקשור לזכויות עובדים.