דוח מיוחד של ארגון זכויות האדם הספרדי Safeguard Defenders חשף כי ממשלת סין מפעילה תחנת משטרה סודית בישראל, ללא ידיעת הרשויות. על פי הדיווח העולה מדוח מיוחד שפורסם על תופעה עולמית רחבת היקף, התחנה בישראל, שלא נמסר היכן בארץ היא ממוקמת, מופעלת על ידי לשכת הביטחון הציבורית של העיר ננטונג. ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "לא מכירים את המקרה".
עוד בנושא - סיקור N12
- הכיוון החדש של סין: גם לישראל יש ממה לחשוש | פרשנות
- התחקיר שחושף: תחנות הדיכוי החשאיות של סין ברחבי העולם
- תיעוד דרמטי: מאות בני אדם פרצו את מחסומי הקורונה בסין
בימים האחרונים דווח כי הרשויות הסיניות הפעילו עשרות תחנות משטרה חשאיות, על פי רוב ללא ידיעת הממשלות "המארחות", במדינות רבות בעולם. חקירות רשמיות בעניין נפתחו במדינות רבות כמו ספרד, הולנד, אירלנד, איטליה, קרואטיה, סרביה, רומניה ועוד.
אותן תחנות פעלו על פי רוב תחת כסות של משרדים רשמיים, המסייעים לאזרחים סיניים לבצע מחו"ל פעולות בירוקרטיות, כמו חידוש רישיון ומסמכים רשמיים נוספים. ההסבר הרשמי הוא כי פעולת המשרדים החלה בתקופת הקורונה, כשרבים מאזרחי סין "נתקעו" בחו"ל ולא יכלו לשוב לארצם.
תוכנית התחנות הסמויות, שזכתה לכינוי "עקוב ושכנע", עסקה על פי החשד בניסיון לרדוף אחר מתנגדי משטר סינים שחיים במדינות שונות במערב, ובמקרים שונים אף הצליחה לכפות על אותם אזרחים לחזור לסין ולהיעצר שם.
בתשובה לשאלות מרשת CNN בנוגע להאשמות בעניין, השיבו במשרד החוץ הסיני כי כל העובדים באותן תחנות סיניות בחו"ל פועלים בהתנדבות. למרות זאת, מבדיקה בעניין עולה כי לפחות 135 עובדים הועסקו ב-21 תחנות שונות ברחבי העולם. בין היתר נחשף חוזה העסקה של עובד במשרד "משטרתי" סיני בשטוקהולם, שהועסק למשך שלוש שנים.
עד עתה נסגרה כבר תחנת משטרה שכזו שפעלה באירלנד. במקביל, בהולנד מתנהלת בימים אלה חקירה נגד פעילות התחנות, לאחר שנחשפה במהלך חודש ספטמבר. ב-Safeguard Defenders אומרים על הפרשה כי "סין אינה מסתירה את מה שהיא עושה. הם אומרים בבירור שהם אף הולכים להרחיב את המבצעים שלהם, לכן כדאי מאוד שניקח אותם ברצינות".