היום ה-12 למחאה באיראן: הסלמה במהומות האלימות ברחבי איראן בעקבות מותה של הצעירה מהסא אמיני ביום שישי בשבוע שעבר. המגמה כעת עשויה להיות מטעה: מצד אחד המחאה מתרחבת ומתרחשת כבר ביותר מ-80 ערים באיראן, ומצד שני ניכר כי היא לא מצליחה לעלות שלב ולסחוף אחריה קהלים נוספים שיגדילו את עוצמתה.
במקביל, כוחות הביטחון פועלים להכביד את ידם על המפגינים. על פי ארגון אירופי לזכויות אדם שצוטט בסוכנות הידיעות AFP, לא פחות מ-76 בני אדם נהרגו עד כה באירועי המחאה.
בימים האחרונים נרשמת הסלמה באירועים, בעיקר באזורים במזרח המדינה. בין השאר נפוצו דיווחים אחדים על שימוש של המפגינים בנשק חם נגד כוחות הביטחון. בנוסף, בימים האחרונים נרשמו לא מעט שביתות – גם של מרצים וגם של סטודנטים – בחלק לא מבוטל מהאוניברסיטאות ברפובליקה האיסלאמית.
לא מעט צעירות, כולל נערות בגיל תיכון, מצטרפות למחאה ומסרבות בגלוי לעטות כיסוי ראש. במקביל, סלבריטאים רבים, ובהם כדורגלנים גדולים ואהובים, גם בעבר וגם בהווה, מביעים תמיכה במחאה ומצטרפים אליה.
מנגד, וזה אולי הדבר המשמעותי ביותר בשלב זה, ניכרת הצטרפות של פחות ופחות אנשים כעת. מתחילת המחאה ניתן לראות בעיקר צעירות וצעירים איראנים רבים שמובילים את הדבר הזה, אך כעת מסתמן אתגר בניסיון למשוך קהלים נוספים.
הצעירים הרבים למעשה ממתינים כעת שדור ההורים, המבוגרים, יצטרפו גם כן למחאות הנרחבות ושהגל ילך ותגדל. עד עתה אין הדבר קורה, ואפילו אפשר לומר כי קיימת בקרב הצעירים אכזבה מכך.
בנוסף, דיכוי אירועי המחאה הולך ונהיה יותר אלים, ומתרבים הסימנים שהמשטר מאבד את סבלנותו. בימים האחרונים ניתן לראות הרבה אירועים של הפגנות תמיכה במשטר – מה שבאירועי מחאות קודמים היה הטריגר לדיכוי האלים של המחאות. בנוסף, מתרבות השמועות כי משמרות המהפכה מבקשים בעצמם להיכנס ללב המחאות ולדכאם, אולם לפי שעה המשטרה דוחה את הבקשות ואומרת שהיא מסוגלת להתמודד איתן בעצמה.