אתגר דיפלומטי לישראל: ארה"ב תביא מחר (חמישי) להצבעה את ההצעה לסלק את רוסיה ממועצת זכויות האדם של האו"ם. מדינות רבות כבר הודיעו כי בכוונתן לתמוך בהצעה, על רקע המלחמה המתנהלת באוקראינה, אולם ישראל טרם החליטה כיצד לפעול בעניין.
שגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומאס-גרינפילד התארחה הערב באירוע סדר פסח מיוחד שערך השגריר הישראלי גלעד ארדן לכ-50 שגרירי מדינות, וקראה לישראל להצטרף להחלטה. "מחר נקרא באסיפה הכללית של האו"ם לעמוד לצד אוקראינה נגד הרודנות של רוסיה, ואני מקווה שכולכם תצביעו 'כן' בהחלטה שאנו מתכוונים להעביר", אמרה הערב השגרירה במהלך הארוחה.
מאז שפרצה המלחמה באוקראינה לפני שבעה שבועות הקפידה ישראל להציג קו נייטרלי, כשראש הממשלה נפתלי בנט טרח לשוחח כמה פעמים עם הנשיאים פוטין וזלנסקי, ולנסות לתווך בין שתי המדינות. ישראל, בניגוד למרבית מדינות המערב, לא הטילה סנקציות על רוסיה – למרות דרישות של ארה"ב לעשות זאת. אחד ההסברים להחלטה של ישראל שלא לגנות את רוסיה הוא החשש מיכולתה לפגוע בחופש הפעולה הביטחוני של ישראל בסוריה.
ארוחת "הסדר המוקדם" שערך הערב השגריר ארדן נערכה בבניין האו"ם, והשתתפו בה בין היתר שגרירי אוקראינה, יפן, מקסיקו, ארגנטינה, הונגריה ועוד. ארדן אמר לאורחיו: "השנה עלינו לשאול את עצמנו, כל מדינה ומדינה, האם עשינו כל מה שיכולנו כדי להספיק את שפיכות הדמים? כשגריר המדינה המאוימת בהשמדה על ידי איראן, כשאני רואה שלמרות הכול הזוועות באוקראינה נמשכות, אני יודע שאם ישראל תעמוד בפני איום קיומי – שום הסכם בין-לאומי או ארגון בין-לאומי לא יושיעו אותנו ונוכל לסמוך רק על עצמנו".