מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, הודיע הלילה (חמישי) על מקרי הידבקות ראשונים בקורונה במדינה המסוגרת, יותר משנתיים מאז פרצה המגפה ברחבי העולם. בתגובה, הודיע קים על שורת על הטלת סגרים נרחבים על אזורים רבים במדינה, שנחשבת לאחת המדינות בעלות שיעור ההתחסנות הנמוך ביותר בעולם.
- קוריאה הצפונית: הצלחנו לחסום את נגיף הקורונה
- קים במצעד הצבאי: נמשיך לפתח את הנשק הגרעיני
- קוריאה הצפונית נערכת לבצע ניסוי גרעיני גדול
במשך יותר משנתיים מאז פרצה המגפה והגיעה כמעט לכל מדינה בעולם, טענו הרשויות בקוריאה הצפונית בתוקף כי לא נרשמו כל מקרי הדבקה בתחומם. רבים בעולם העריכו כי הקורונה כבר הגיעה בעבר למדינה, אולם הרשויות שם בחרו להסתיר את הדברים.
במסגרת ישיבה מיוחדת של הפוליטביורו בפיונגיאנג דרש קים מבכירי מפלגתו לפעול לייצוב המצב הרפואי במדינה ולנטר את כל מקרי ההדבקה בהקדם האפשרי. על פי סוכנות הידיעות המקומית, קים קרא לאחדות העם והתגייסותו למאמץ הלאומי להתמודד עם ההתפרצות, ואמר כי זה השלב הראשון בדרך לנצח את המגפה.
החדשות הרעות מבחינת קוריאה הצפונית הן כי אין ברשותה כל חיסונים נגד קורונה, וכי התושבים לא מחוסנים כמעט בכלל – זאת בניגוד למרבית אזרחי המדינות האחרות. בעבר סירבה הממשלה בפיונגיאנג לקבל מהאו"ם משלוח חיסונים לקורונה מתוצרת חברת "קובאקס".
הודעת קוריאה הצפונית על גילוי מקרי הדבקה ראשונים של קורונה במדינה הגיעה לאחר חשיפת אתר המעקב NK News, על כך שהממשלה החלה להטיל עוצר בסביבות הבירה פיונגיאנג. במערב כבר מותחים ביקורת על ההחלטה להטיל סגר נרחב ברחבי המדינה, המונה כ-26 מיליון אזרחים, ומצביעים על כישלון מדיניות ה"אפס הדבקה" הסינית.
"אם פיוניאנג מודה רשמית בהימצאות וריאנט אומיקרון בתחומה, כנראה שהבעיה רצינית במיוחד", אומר ליף-אריק איסלי, מומחה ליחסים בין-לאומיים מסיאול. ההערכה בקרב רבים היא כי ההודאה הצפון קוריאנית בהתפרצות היא לא פחות מ"קריאה לעזרה מבחוץ".
יחד עם זאת, איסלי מבהיר כי ההודעה הלילה לא אומרת שקוריאה הצפונית עומדת לקבל כעת סיוע נרחב מארה"ב וקוריאה הדרומית. איסלי מעריך שככל שתלך ותגבר ההתפרצות – כך יגלו השלטונות בפיונגיאנג פחות רצון והתלהבות לבצע כעת ניסויים בנשק גרעיני, טילים מתקדמים וכל אמל"ח שעשוי להוות איום על שכנותיה והמערב.