בדרך להפיכה? ההפגנות האלימות בקזחסטן על עליית מחירי הדלק נמשכות גם היום (חמישי) - ובמדינה לא מצליחים להשליט סדר. רוסיה, שחברה עם קזחסטן בארגון האמנה לביטחון משותף, החליטה לתת יד ושלחה כוח צנחנים לסייע ולשוטרים ולצוותי הביטחון המקומיים. כוחות שמירת השלום שהוקפצו הדגישו כי המשימות העיקריות יהיו להגן על המתקנים הצבאיים החשובים במדינה ולסייע לכוחות החוק והסדר להיאבק במפגינים האלימים.
באלמטי, העיר הגדולה ביותר בקזחסטן ובירתה הכלכלית, מדווחים הבוקר על קולות ירי שנשמעו בכיכר המרכזית. כמו כן, הלילה הופסקו שירותי האינטרנט ברוב המדינה והוכרז עוצר לאחר שלושה ימים של הפגנות - אולם בפועל, כוחות הביטחון לא הצליחו לאכוף את הסדר. מדיווחים זרים עולה כי אכן הבוקר הגיעו עשרות חיילים למרכז העיר בכלי רכב משוריינים והחלו להתעמת עם המפגינים תוך שימוש בנשק חם - בסיוע הכוחות הרוסים.
לפי הדיווחים, מה שגרם לקזחסטן לפנות לעזרת העלת בריתה הביטחונית רוסיה - הייתה העובדה ש-8 שוטרים נהרגו כתוצאה מאלימות המפגינים. בטלוויזיה הממלכתית עדכנו כי הבנק הלאומי של קזחסטן החליט להשעות את עבודתו למען בטיחות העובדים.
למרות הכאוס ברחוב - הנשיא אופטימי: "מאמין שהציבור יתמוך בי"
נשיא קזחסטן נאלץ לקבל אמש את התפטרות ממשלתו - שעות ספורות בלבד לאחר שהכריז על מצב חירום בחלקים נרחבים במדינה. "אני מתכוון לפעול בצורה הכי קשוחה שאפשר", אמר הנשיא קאסים-ג'ומארט טוקאייב בנאום ששודר אמש בטלוויזיה הקזחית. בהמשך הבהיר שאין בכוונתו לברוח מעיר הבירה למרות האלימות ברחובות: "זו שאלה של ביטחון המדינה שלנו. אני בטוח שהציבור יתמוך בי".
אמש דווח בקזחסטן כי שדה התעופה הראשי הושבת בעקבות המחאה ההמונית. טיסות רבות שתוכננו לצאת - בוטלו או הופנו לשדה תעופה אחרים. בנוסף, המפגינים הציתו את בניין העירייה של אלמטי וניסו להסתער על בנייני ממשל נוספים. ברשתות החברתיות הופצו סרטונים של ניידות משטרה נשרפות על ידי ההמון המשולהב.
דוסים סאטפיייב, חוקר שמתגורר באלמטי, אמר בריאיון ל"גארדיאן" הבריטי: "הרשויות מנסות הכול כדי להרגיע את העניינים, עם שילוב של הבטחות ואיומים, אבל בינתיים זה לא עובד". עוד הוסיף כי "בעצם המשטר מגיב בכוח, מכיוון שאין לו כלים אחרים".