סבב שיחות מדיני יום שני ברציפות: ראש הממשלה, נפתלי בנט, שוחח הערב בשנית (ראשון) עם נשיא רוסיה, וולדימיר פוטין - השניים דנו בניסיונות התיווך הישראליים לסיום המלחמה באוקראינה. בנוסף, שוחח בנט עם נשיא צרפת עמנואל מקרון ועם הקנצלר הגרמני אולף שולץ. בתוך כך, שר החוץ יאיר לפיד הודיע שימריא מחר לריגה, בירת לטביה, וייפגש עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן.
סיקור N12 למלחמת רוסיה-אוקראינה: היום ה-11 ללחימה
בהודעה הרשמית של הקרמלין נכתב: "הדיון בין השניים היה על רקע השיחות האחרונות של בנט עם מספר מנהיגים בעולם". גורמים שמעורים בתכני הפגישה אכן מדגישים דבר אחד - פוטין לא מוכן לשמוע על הפסקת הלחימה עד שאוקראינה תניח את נשקה.
כמו כן, ברוסיה העבירו מסרים שלפיהם הם יודעים היכן זלנסקי שוהה, אך נמנעים מלפגוע בו ישירות - זאת לאחר הדיווחים על ניסיונות ההתנקשות בו. הפרשנית נינו אבסדזה מעריכה שפוטין מעדיף ללכוד את הנשיא האוקראיני בחיים. גורמים מדיניים בירושלים אומרים שהשיחות עם פוטין לא מבטיחות הסכם, אבל צריכים להמשיך לנסות: "אם כל השחקנים רוצים את ישראל - היא צריכה להיות שם".
היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית, ג'ייק סאליבן, נתן את ברכת הדרך לפגישת בנט-פוטין. בבית הלבן מעודדים למעשה את ישראל לנצל את המעמד המיוחד שלה כדי לשוחח עם שני הצדדים.
אמש דוברו של בנט הודיע כי ראש הממשלה הישראלי טס למוסקווה במהלך השבת, לפגישה שארכה כ-3 שעות עם הנשיא הרוסי. לאחר מכן, שוחח בנט גם עם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, ועדכן אותו בפרטי הפגישה. השניים שוחחו פעמיים אמש ופעם נוספת היום - זאת לאחר שזלנסקי סירב בתחילה לענות לטלפון מבנט. "ראש ממשלת ישראל התקשר אליי אחרי הפגישה שלו עם ולדימיר פוטין. אנחנו ממשיכים בדיאלוג", צייץ זלנסקי בטוויטר.
בנט התייחס הבוקר בישיבת הממשלה לסבב השיחות: "נסעתי למוסקווה ולברלין במטרה לסייע בהידברות בין כל הצדדים. כמובן עם ברכת הדרך ובעידוד של כל השחקנים. כפי שכולנו יודעים, המצב בשטח לא טוב, הסבל האנושי גדול ועלול להיות גדול הרבה יותר, אם הדברים יימשכו במסלול הנוכחי".
"מטבע הדברים אני לא יכול להרחיב מעבר לכך", המשיך בנט. "נמשיך לסייע ככל שנתבקש גם אם הסיכוי לא גדול. ברגע שיש אפילו פתח קטן ויש לנו את הגישה והיכולת אני רואה זאת כחובתנו המוסרית לעשות כל ניסיון כל עוד הנר דולק חייבים להתאמץ ואולי עוד אפשר לפעול".
ממשלת גרמניה התייחסה למאמצי התיווך ולאחר פגישת בנט-שולץ מסרה: "ישראל וגרמניה חולקות מטרה משותפת - לסיים את המלחמה באוקראינה מוקדם ככל האפשר". בממשל הגרמני הוסיפו שהמנהיגים יישארו בקשר קרוב ככל הניתן.