מאז נחתמו הסכמי אברהם, כ-300 אלף ישראלים ביקרו בדובאי ובאבו דאבי - נראה שככה נראה שלום חם. ומי שאחראי שהטמפרטורה לא תרד - הוא שגריר האמירויות בישראל, מוחמד אל-חאג'ה. בשבועות האחרונים דני קושמרו ליווה אותו בין אבו דאבי להרצלייה, בין הגלבייה, לחליפה - ולבגדי הספורט. בכולם היה נראה שהוא מרגיש בנוח.
בריאיון ראשון ובלעדי לטלוויזיה הישראלית אל-חאג'ה סיפר על הפרויקט החדש והמסקרן שינחית חללית משותפת על הירח, וגם איך הרגיש כשהלך כאן למשחק כדורגל. וכאשר הציע ללמד את דני לשחק פאדל טניס - דני לא היה יכול לסרב.
בימים אלו מציין אל-חאג'ה שנה בישראל. בן 41, נשוי, אב לארבעה, בן לאחת משלוש נשים שהביאו לאביו 16 אחים ואחיות. נולד בדיוק על קו התפר שבו הפכה האמירות ממדינת מדבר ענייה לארץ נפט עשירה, מה שאפשר לשלוח אותו ללימודים באוניברסיטאות הכי יוקרתיות בארה"ב ובאירופה. "אבא שלי הגיע רק עד כיתה ד'. אימא שלי - אני חושב שהיא הגיעה עד כיתה ג'", סיפר אל-חאג'ה לקושמרו. "עשיתי את התואר הראשון שלי בבוסטון ואת התואר השני בווינה. כשחושבים על זה, זאת ברכה. הם היו הדור של המדבר, אבל אני בטוח שהם נבונים יותר מאיתנו".
אל חאג'ה סיפר כי הדבר שהכי הפתיע אותו בישראל, מעבר ליחס החם שזכה לו, זה כמה רגוע ושגרתי כאן. "קראתי הרבה על ישראל, היו לי חברים ישראלים באוניברסיטה, אבל לא יכולתי לדמיין את זה", אמר.
בזמן הקצר יחסית שהוא כאן, אל-חאג'ה הפך לסוג של כוכב ישראלי ויצר הרבה מאוד קשרים. ביום שהגיע קושמרו לבית השגריר בהרצלייה, הגיע לבקרו גם נשיא המדינה לשעבר רובי ריבלין, שאירח אותו גם בגמר גביע המדינה בכדורגל, בערב שבו הודיעו בנט ולפיד כי עלה בידם להרכיב ממשלה. "הוא גם צעיר, הוא גם נמרץ, והוא גם מבין את גודל השליחות שלו אלינו כמגשר", החמיא לו הנשיא לשעבר.
"אנחנו כאן כדי לבסס מערכת יחסים שתמשיך להתקיים גם אחרינו. אז לא משנה מי נמצא בממשלה, אנחנו מוכנים לשתף פעולה ולתמוך", ביקש השגריר האמירותי להבהיר בכל פעם שהשיחה התקרבה לכיוון של הפוליטיקה הישראלית. "שני הנשיאים שהתמזל מזלי להכיר אותם, וגם ראשי הממשלה וכל חברי הממשלה תמכו בנו מאוד. אנחנו עוזרים זה לזה. אני חושב שהשלום שהצלחנו להשיג הוא התוצאה הכי טובה שנוכל לייחל לה".
אל-חאג'ה מאמין גדול בדיפלומטיית הפינג פונג, שסללה בשנות השבעים את הדרך ליחסים בין ארצות הברית לסין והוכיחה לעולם שספורט יכול להיות גם גשר. ולראיה, בתחילת החודש נערך באבו דאבי טורניר פאדל טניס ישראלי-אמירותי ראשון. מדובר בספורט שלא בדיוק ברור אם זה טניס, פינג פונג או מטקות, והוא מאוד אהוב על אל-חאג'ה - שגם אוהב ללמד פאדל.
במהלך השבועות האחרונים היו כמה מתקפות טרור באיחוד האמירויות שבוצעו על ידי החות'ים, כשאחת מהן התרחשה כאשר הנשיא הרצוג ביקר באבו דאבי. "יש לנו צבא חזק באיחוד האמירויות, ואנחנו מוכנים להתמודד
עם איומים כאלה", אמר על כך השגריר אל-חאג'ה. "אנחנו נמשיך לפתח את היכולת שלנו ולהגן על השלום במדינה. אנחנו חיים בסביבה בעייתית, אבל זה לא יעצור אותנו מלתפקד כקול ההיגיון. אנחנו מקווים שיום אחד נגיע למצב של שלום מתמשך באזור".
ועד שהשלום הכולל יגיע למזרח התיכון, יש כבר פירות לשלום עם האמירויות. אל-חאג'ה סיפר על פרויקט אמירותי-ישראלי ובו תתרחש נחיתה על הירח. "השמיים הם כבר לא הגבול, אפילו יש כבר תאריך", אמר. "אני חושב שאנחנו מתנהלים עם ראש פתוח ולב גלוי. זה שלום שיימשך לדורות, אין גבול למה שנוכל להשיג יחד".