למעלה מ-11 דקות נמשכה השיחה בין המחבל מבית הכנסת בטקסס, מאליק פייסל אקרם בן ה-44, לבין אחיו בבריטניה שנמצא בתחנת המשטרה ומנסה בהדרכת כוחות הביטחון לגרום לו לשחרר את בני הערובה. "אני בארה"ב ורציתי למסור לכם להתראות בפעם האחרונה", הוא נשמע אומר לאחיו. "לקחתי בני ערובה, אני מוקף, אני בבית כנסת".

"הבטחתי לאחי כשראיתי אותו על ערש דווי שאני אמות מות קדושים, אני לא אתן לאף בן זונה לדכא אותי. יש איתי ארבעה אנשים יפים, יהודים", מאליק נשמע מספר לאחיו, ובשלב הזה הוא עובר לאיומים מפורשים: "יש לי פצצות, יש לי נשק מכל סוג, אני מאיים כל כולם באקדח". בהמשך הוסיף: "אולי יחסית ליהודים מזוינים תהיה להם חמלה".

ג'ף כהן, בן הערובה מבית הכנסת בטקסס
ג'ף כהן, אחד מבני הערובה: "החוטף אמר כי 'אם אני אתקוף מישהו זה יהיה את היהודים'"

אקרם בן ה-44 הגיע לארה"ב כשבועיים לפני האירוע. הוא קנה נשק ברחוב באופן לא חוקי ונכנס לבית הכנסת כשהוא מבקש עזרה. האנשים במקום אפילו הספיקו להגיש לו כוס תה, ואז כמה דקות לתוך התפילה הוא החל לאיים באקדחו תוך שהוא קורא לשחרר את האסירה עיאיפה סדיקי שמרצה עונש בבית כלא סמוך.

"התפללתי לאללה במשך שנתיים לזה, ביקשתי מאללה למות מוות כזה והוא לצידי", ציין אקרם בשיחת הטלפון עם אחיו, שמצדו מפציר בו לחדול ממעשיו: "אל תעשה את זה. תחשוב על הילדים שלך. האנשים האלה חפים מפשע, אחי. האנשים שיש לך חפים מפשע". אקרם השיב: "לא, לא. אני פותח את הדלתות לכל אדם צעיר להיכנס לארה"ב ולהראות להם".

ג'ף כהן, אחד מבני הערובה, תיאר את שאירע בריאיון שערכנו עמו: "הוא השתמש באותן סיסמאות רעילות שנאמרות כל השנים האלה: 'היהודים שולטים בתקשורת, היהודים שולטים בבנקים, היהודים שולטים בממשלה'". לדבריו, החוטף אמר כי "אם אני אתקוף מישהו זה יהיה את היהודים".

מאליק פייסל אקראם, חוטף בני הערובה בבית כנסת בטקסס (צילום: רשת FOX)
החוטף מאליק פייסל אקרם | צילום: רשת FOX

למרות שה-FBI היו מודעים לתוכן השיחות ולדברים שנאמרו בבית הכנסת, בהצהרה הראשונית שפרסמו הם טענו כי המטרה לא הייתה הקהילה היהודית. הדברים עוררו תרעומת ומאוחר יותר ה-FBI חידדו את דבריהם, אך בקהילה היהודית חשו מתוסכלים, זאת לנוכח הדברים מפורשים מאוד נשמעו מפי המחבל באותן שעות ארוכות בבית הכנסת.

בעקבות האירוע החמור המשרד לביטחון המולדת בארה"ב העלה את הכוננות בכל מוסדות הדת ברחבי המדינה. לפי מחקר חדש של קרן משפחת רודרמן שבוצע על ידי קבוצת מלמן -4 מתוך 10 יהודים בארצות הברית חוו אנטישמיות בעצמם או אדם קרוב אליהם חווה. בקרב הקהילה החרדית המספר מזנק ל-72%. כמו כן, 94% מהנשאלים אמרו שקיימת אנטישמיות בארה"ב.