תיעוד מטריד מהסגר ההדוק שהוטל על מחוזות וערים בצפון סין התפרסם היום (רביעי) ברשתות. לקראת אולימפיאדת החורף 2022, שתתחיל במדינה בחודש הבא, נוקט המשטר הסיני במדיניות "אפס הדבקה", והקים מחנות הסגר בהם נראים ביתני מתכת קטנים וצפופים. על פי עדויות הועברו אליהם גם ילדים, נשים הרות וקשישים שיש חשד שנדבקו בקורונה.
המשטר הקומוניסטי מנסה למגר את הנגיף לחלוטין, גם באמצעים דרקוניים, אבל וריאנט האומיקרון המידבק ממשיך להתפשט ומציב אתגר - כנראה האתגר הרציני ביותר שאיתו מתמודדת סין. אחרי שבסוף השבוע זוהה הנגיף במחוז טיינג'ין, נערך בעיר סבב שני של בדיקות המוניות לכל 14 מיליון תושביה.
על פי דיווח ב-CNN נמצאו בעיר בערך 100 מאומתים לנגיף. אבל למרות הסגר - ההתפרצות כבר התפשטה לאניאנג, עיר במחוז הנאן במרחק של 482 ק"מ. בעיר אניאנג, ביתם של 5.5 מיליון בני אדם, הוטל עוצר מלא ביום שני אחרי שדווח שם על שני מקרי אומיקרון. 20 מיליון סינים מרותקים היום לבתיהם לאחר שתושבי הערים אניאנג ויוז'ו הצטרפו ל-13 מיליון תושבי שיאן שכבר נמצאים בהסגר, ולמעט נציג בודד מכל משפחה - הם לא יוצאים מביתם אפילו כדי לקנות מזון.
קרובי המשפחה של תושבי הערים הנצורות דיווחו על אלפי אנשים שהועברו ל"מחנות הקורונה". לפי חלק מהדיווחים, נמנים עליהם גם נשים בהיריון, ילדים וקשישים נמנים. תיעוד מאותם מחנות לכאורה בעיר שיאן מראים שטח נרחב ובו ביתנים קטנטנים מרוהטים במיטת עץ ובשירותים, שם נאלצים לשהות במשך כשבועיים מי שיש חשש שנדבק בנגיף.
בבייג'ינג אומרים שהם מאמצים את כל אמצעי הבטיחות הדרושים כדי לבלום את נגיף הקורונה לקראת אולימפיאדת החורף בחודש הבא. על פי ה-BBC, רק תושבי סין יורשו להגיע לאירועים ומי שמגיע - ייכנס להסגר גם כשיחזור הביתה. המטרה היא ליצור בועה אולימפית על ידי שמירת אנשי התקשורת, הספורטאים והמשקיפים בשלוש בועות נפרדות, כשעל פי הכללים כל מי שנכנס לבועות האלה חייב להיות מחוסן במלואו או לבלות 21 יום בהסגר. בדיקות הקורונה יתבצעו על בסיס יומי, וכמובן - יש צורך במסכות פנים כל הזמן.
בשבוע שעבר חזרה לישראל דיילת אל על שנדבקה בזן האומיקרון בסין, ובמשך שבועיים לא התאפשר לה לשוב. יחד עם זאת, ככל הידוע היא שהתה בבית החולים המקומי בתנאים טובים.