לקראת סוף שמח? הילד הסורי מוחמד פוואז קטיפאן בן ה-8 מהעיר דרעא שבדרום סוריה עשוי להשתחרר מחוטפיו בשעות הקרובות – כך לפי דיווחים בכלי התקשורת הסורים.
הילד פוואז נחטף בחודש נובמבר כשהיה בדרכו לבית הספר, אולם רק בימים האחרונים עלתה הפרשה לתודעת הציבור הערבי ולאחר מכן לעולם כולו. סרטונים מזעזעים של פואז מקבל מכות מחוטפיו בשבי הסעירו את הרשתות החברתיות וגרמו ללחץ רב לסיים את הפרשה.
אחרי שמשפחתו של פוואז כבר מכרה חלקת אדמה היא עדיין לא הצליחה לגייס את דרישת הכופר של החוטפים על סך 140 אלף דולר, ולכן פתחה בקמפיין מימון המונים. בימים האחרונים גייסה המשפחה תרומות מסוריה ומהעולם, והצליחה לפי הדיווחים להשיג את הכסף שדרשו החוטפים.
אביו של פוואז, מוחמד, חזר מכווית – שם הוא עובד כדי לפרנס את משפחתו. אחרי ימים שבהם בני המשפחה התקשו לדבר עם כלי התקשורת, הוא פרסם סרטון שבו הודה להמונים שעמדו לצד המשפחה וסייעו לה כלכלית. הוא סיפר כי למשפחה נותר סכום קטן לגייס ושהיא תצליח לעמוד בזה, וביקש מהציבור להפסיק לתרום כסף.
UPDATE #SaveFawaz Alhamdulillah the father has given an update to say the money to free his son has been sorted and in'shaa'Allah he should be freed soon, so don't donate to any fundraisers that may be out there. #أنقذوا_الطفل_فواز_القطيفان pic.twitter.com/9el0v5BouT
— muslim daily (@muslimdaily_) February 7, 2022
החוטפים יילכדו על ידי הצבא?
במקביל, לפי הדיווחים בסוריה החוטפים התקשרו ממספר טלפון המזוהה כשיחה מחו"ל ואיימו על המשפחה שאם היא לא תעביר את הכסף בשעות הקרובות הם יחלו לחתוך את אצבעותיו של פוואז הצעיר.
שמלבד לאפשרות של תשלום הכופר, נראה כי ישנה גם אופציה צבאית שהולכת ומתהווה. על פי דיווחים בסוריה, כוחות מיוחדים של צבא אסד בשילוב עם כוחות מיוחדים של הצבא הרוסי החלו לכתר את הכפר איבטע במחוז דרעא שבדום סוריה. על פי ההערכות, החוטפים מסתתרים יחד עם הילד בכפר ותושביו לא יכולים לצאת ממנו בשעות אלו.
בעבר נחשב סוריה כמדינה בטוחה ביחס למדינות ערביות אחרות, אך מאז פרוץ מלחמת האזרחים בשנת 2011 הביטחון האישי של התושבים התערער במידה ניכרת. מקרה החטיפה עדיין נחשב לקיצוני יחסית, אך ניתן להניח שהוא הגיע על רקע המצב הכלכלי הקשה במדינה.
לפי ההערכות בסוריה, אם החוטפים ייתפסו הם עתידים לעמוד בפני עונש קשה, אולי אף עונש מוות, במטרה להרתיע אנשים אחרים מלנסות לחטוף ילדים נוספים. בינתיים, בעולם הערבי נושאים עיניים לעבר סוריה בתפילה שהילד יחזור למשפחתו.