עשרות מיליונים תחת סגר: סין, שהצטיינה במודל האפס הדבקה הקשוח מאז התפרצות הקורונה בווהאן, נכנסת שוב לבהלה בעקבות התפשטות זו האומיקרון במדינה בשבועות האחרונים. הבוקר (חמישי) דיווח משרד הסחר שההגבלות שהוטלו במדינה גם הביאו לבעיות בצריכה בכמה אזורים, אך נראה שבסין לא מתכוונים לשנות מהר כל כך את הגישה המחמירה לקורונה.
אחרי שבפברואר נרשמו כמה עשרו מקרי תחלואה ביום, אתמול דיווחה סין על כ-2,000 מאומתים חדשים ביום שלישי, וביום הקודם דווח על כ-3,500 חולים שהתווספו. ברויטרס מציינים שסין אינה מחשיבה א-סימפטומים כנדבקים גם אם הם מתגלים חיוביים, אך בתוספת של אותם המקרים מגיעים המספרים לכ-3,350 וליותר מ-5,000 בהתאמה.
מדובר אומנם במספרים נמוכים לאלה שנצפו במדינות אחרות בעולם, במיוחד כשמביאים בחשבון את העובדה שסין היא המדינה המאוכלסת בעולם, אך שם כבר החל לחץ גדול בעקבות ההתפשטות ומה שנראה כתחילתה של קריסת מודל הסגרים שלה, בעוד שהיקף התחלואה מאז תחילת השנה דומה לזה שנרשם בכל שנת 2021.
יציאה מהבית - רק במקרי חירום
על פי דיווח ב-CNN, חמש ערים שמונות יחד יותר מ-37 מיליון תושבים כבר נכנסו לסגר מלא: צ'אנגצ'ון, ג'ילין, שנג'ן, דונגגוואן ולאנגפאנג. בעוד שבארבע הראשונות מורשים התושבים לצאת מבתיהם רק לעבודה חיונית ולטיפול במקרי חירום, באחרונה גם היציאה לעובדים חיוניים נאסרה. בשנג'ן, לעומת זאת, הכריזו במהלך הלילה שיאפשרו לחברות לחדש בהדרגה את עבודתן.
ב-CNN מזכירים שהדבקות דווחו ביותר מ-21 ערים ומחוזות ברחבי סין, כולל הבירה בייג'ינג וערים מרכזיות נוספות כמו שנגחאי ושנג'ן שאף נכנסה כאמור לסגר. שיא ההתפרצות נרשם במחוז ג'ילין שבצפון מזרח המדינה, באזור הגבול עם קוריאה הצפונית. למרות שכמחצית מהמקרים זוהו בתוכו, ב-CNN מדווחים שהרשויות במדינה מאמינות שעוד תירשם בו עלייה בהיקף התחלואה.
שינוי גישה? כנראה שלא בקרוב
אחרי שבישראל, באירופה, בארצות הברית ובשורה ארוכה של מדינות מסביב לגלובוס כבר הבינו את מאפייני זן האומיקרון – הדבקה מהירה לצד תחלואה קלה יותר – כעת גם בסין נערכים להתמודדות מחודשת עם הווריאנט שהחליף את זן הדלתא, בשעה שם תת הווריאנט BA 2 והווריאנט המשולב מתפשטים בעולם.
אחרי שמדינות רבות ויתרו על הניסיון להימנע מהדבקה בכל מחיר לטובת חיים לצד הנגיף, ב-CNN מציינים שכמה מדענים ומנהיגים מקומיים רמזו שייתכן שגם סין תסכים להכיל יותר נדבקים כדי לשמור על הכלכלה. עם זאת, על פי הרטוריקה הנוכחית במדינה וההחלטות בפועל, נראה שמנהיגיה לא יפרדו בזמן הקרוב ממודל הסגרים הקפדני.
האן ג'ון, מושל מחוז ג'ילין, הבטיח ביום שני למגר את כל ההדבקות בקהילה בתוך שבוע – מה שגרם ללעג ברשתות החברתיות בסין, שם כינו את הצהרתו "ריקה מתוכן". חלק מהתושבים טענו שעליו לטפל קודם בבעיות החמורות ביותר, כמו קשיי האספקה שנגרמו בשל הסגרים. "חשבו כמה שיאן סבלה מהניסיון להגיע לאפס הדבקה בקהילה", צוטטה ב-CNN תגובה מהרשת החברתית הסינית Weibo, שהתייחסה לסגר שהוטל על העיר לפני כשלושה חודשים והוביל לרעב.