חשש בבריטניה מגלי אלימות בעקבות הסכם הברקזיט: כמה חמושים הציתו הבוקר (שני) אוטובוס נוסעים באירלנד הצפונית, במחאה על הסכמי הסחר שהושגו לאחר עזיבת בריטניה את גוש האיחוד האירופאי. האירוע התרחש כאשר מספר רעולי פנים חמושים בנשק עצרו אוטובוס קומותיים באזור ניו-טאונארדס, כ-15 ק"מ מהבירה בלפסט, הורו לנהג לצאת ממנו והעלו אותו באש.
ה-BBC באירלנד הצפונית מדווח שהאירוע התרחש על רקע מחאתם של אזרחים מקומיים על הסכמי הסחר שבעידן הפוסט-ברקזיט. היום, 1 בנובמבר, הוגדר על ידם כמועד האחרון באולטימטום שהציבו לשיפור ההסכמים. האולטימטום הוגש על ידי מפלגת ה-DUP (המפלגה היוניוניסטית הדמוקרטית), בדרישה לשנות את ההסכמות בנוגע לכל הקשור לאירלנד הצפונית בהסכמי הסחר שבין בריטניה והאיחוד האירופאי.
ניקולה מלון, שר התשתיות בפרלמנט של אירלנד הצפונית, סיפר כי שני רעולי פנים "מילמלו משהו לגבי הפרוטוקולים של הברקזיט", בשעה שהם הורידו את הנהג מהאוטובוס באיומי אקדח. "שני רעולי פנים נכנסו לאוטובוס, פנו לנהג ואיימו עליו באקדח, אמרו משהו בנוגע לפרוטוקול, ואז החלו לשפוך חומר דליק. הם הכריחו את הנהג לרדת ואז הציתו את האוטובוס", סיפר.
נהג האוטובוס ירד ממנו ללא פגע, אבל שוטרים במקום סיפרו שהוא "רעד מפחד" בעקבות התקרית. על האוטובוס לא היו נוסעים בשעת הבוקר המוקדמת, למעט הנהג.
המתקפה האלימה נגד האוטובוס מציתה מחדש את החשש מגל של אלימות במדינה הקטנה שידעה בעבר אירועים קשים ועקובים מדם. האירוע הבוקר זכה לשורת גינויים מכל מפלגות הפרלמנט המקומי, כולל מצד ה-DUP, שמסרה כי "שוד וטרור לא יסייעו במאום להסיר את הפרוטוקול של אירלנד הצפונית".
מנהיג המפלגה, ג'פרי דונלדסון, מסר כי מתקיימים מגעים חיוביים לשיפור המצב. "כל אלה שפועלים באלימות וטרור חותרים תחת המאמצים להסדיר את הפרוטוקול ורק מקבעים את המצב הנוכחי עמוק יותר בבטון", אמר.
הסכם הברקזיט שהביא להיפרדות בריטניה מגוש האיחוד האירופאי נכנס לתוקף בחודש ינואר השנה. בחודש אפריל פרצו מהומות עזות ברחבי אירלנד הצפונית בעקבות ההסכם, ובמשך כמעט שבוע התרחשו אירועי אלימות קשים שכללו תקיפת שוטרים, השלכת בקבוקי תבערה והצתת אוטובוסים. האירועים מגיעים על רקע הזעם הגדול של היוניוניסטים (התומכים באיחוד אירלנד הצפונית עם בריטניה) מהסכם הפרישה והסכמי הסחר הנגזרים ממנו, הנתפס בעיניהם כמתיחת גבול בין אירלנד הצפונית לבריטניה, ומערער על שייכותם לממלכה.
בשנת 1998 נחתם הסכם שלום, הידוע גם בשמו "הסכם יום שישי הטוב", בין ממשלות בריטניה ואירלנד, וזכה לתמיכתן של מרבית המפלגות בפרלמנט באירלנד הצפונית, למעט ה-DUP. ההסכם איפשר לאירלנד הצפונית ובריטניה "לטשטש" את ההפרדה בין שתי המדינות האיריות, לדוגמה על ידי מעבר חופשי ביניהן ובאמצעות שורה של הסכמי סחר חופשי. חברות המדינות הללו באיחוד האירופאי הקלה על שורת ההטבות הללו, אולם הסכם הברקזיט הביא לסיבוך המצב.
על רקע הסכם הברקזיט, דרש האיחוד להציב מחדש את עמדות הבידוק בגבול – מה שהעלה את החשש מהחזרת המתח בין שני הצדדים שנלחמו במשך עשרות שנים. בתום דיונים ארוכים גובש "הפרוטוקול", הקובע שהפרדת הגבול תתקיים בין אירלנד הצפונית לאי הבריטי, ולא בינה לבין הרפובליקה של אירלנד - המביא לזעם רב בקרב היוניוניסטים.