גורמים בכירים בממשל האמריקני קיימו הלילה (בין שלישי לרביעי) תדרוך לכתבים לקראת הפגישה המשולשת וההיסטורית בין מזכיר המדינה בלינקן לשר החוץ לפיד ועמיתיהם מאיחוד האמירויות. לפי אותם גורמים במחלקת המדינה, ארה"ב פועלת גם כעת כדי להרחיב את מעגל המדינות החברות בהסכמי אברהם, שהובילו לפריצת הדרך ולשלום בין ישראל לאיחוד האמירויות, בחריין ומדינות נוספות.
לפי אותם גורמים אמריקנים, בממשל מקווים שהקשרים החדשים בין ישראל למדינות ערב יובילו להתקדמות בנושא הישראלי-פלסטיני. בממשל הבהירו כי הסכמי אברהם אינם ולא יכולים להיחשב אלטרנטיבה לפתרון שתי המדינות ולמשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
"אנו ממשיכים לברך על שיתוף הפעולה הכלכלי בין ישראל לכל המדינות באזור. אנחנו מקווים שהנורמליזציה תמונף להשגת פריצת דרך גם במסלול הישראלי-פלסטיני", אמר אותו גורם בכיר במחלקת המדינה האמריקנית לקראת הפגישה המשולשת. בממשל לא פירטו איך מתכוונים בוושינגטון להשתמש בהסכמי הנורמליזציה כדי להביא להתקדמות בנושא הפלסטיני.
אחד הגורמים הבכירים שתדרכו את העיתונאים אמר: "ממשל ביידן החל את כהונתו עם מחויבות ברורה לפתרון שתי המדינות. אנו ממשיכים עם המחויבות הזאת גם כעת. נפעל להביא להתקדמות בנושא הישראלי-פלסטיני ככל שנוכל ומתי שנוכל".
מזכיר המדינה בלינקן צפוי לפגוש את שר החוץ לפיד ואת שר החוץ של איחוד האמירויות, עבדאללה בן זייד נייען בנפרד. לאחר מכן הוא יארח פגישה משולשת עם שניהם, לראשונה מאז החתימה על הסכמי אברהם.