ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן הודיעה היום (שלישי) על סגר קפדני, אחרי דיווח על מקרה הקורונה הראשון במדינה זה שישה חודשים. החולה הוא תושב העיר הניו זילנדית הגדולה ביותר - אוקלנד. האסטרטגיה המחמירה של ארדרן סייעה עד כה לרסן את נגיף הקורונה במדינה. אולם, הודעתה הותירה אנשים רבים בבעיה - חלקם לא הספיקו לרכוש מוצרים חיוניים, עסקים נסגרו בפתאומיות, בבתי הספר ובמשרדים מבצעים שינויים של הרגע האחרון ועוברים לפעילות ברשת.
כל ניו זילנד תהיה בסגר הקפדני ביותר - במדינה מכנים אותו "סגר ברמה ארבע". הוא צפוי להימשך שלושה ימים לפחות, החל ממחר. אוקלנד וקורומנדל, עיירת חוף שבה שהה האדם הנגוע, יהיו סגורות במשך שבעה ימים. הקונים הצטופפו במהירות בסופרמרקטים, ברגע ששמעו את ההודעה על הסגר. גם הנזק הכלכלי היה מיידי והדולר הניו זילנדי צנח באחוז וחצי.
רוב אוכלוסיית ניו זילנד עדיין לא מחוסנת. רק 22 אחוז מבני 16 ומעלה קיבלו את שתי הזריקות של החיסון. "הדבר הטוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות כדי לצאת מזה במהירות האפשרית הוא להתאמץ", אמרה ארדרן במסיבת עיתונאים, והוסיפה: "קיבלנו את ההחלטה על בסיס העובדה שעדיף להתחיל גבוה ולרדת ברמות - ולא להכיל את הנגיף ולראות אותו עובר במהירות מאדם לאדם". ארדרן ציינה שבתי ספר, המשרדים והעסקים ייסגרו, ורק שירותים חיוניים יהיו פעילים.
ארדרן אמרה כי הרשויות מניחות שהחולה נדבק בגרסת הדלתא, למרות שחקירת רצף הגנום טרם הושלמה. היחידה לבריאות הציבור באוקלנד מראיינת ומחזיקה את המטופל למשך 48 שעות לפחות.
האפידמיולוג והמומחה הניו זילנדי לבריאות הציבור, פרופ' מייקל בייקר, אמר כי המקרה האחרון הוא "כמעט בוודאות" גרסת הדלתא. לטענתו, "כאשר המקרה הזה הופיע ממקור לא ידוע, זה אומר שחייבים להיות מקרים אחרים בקהילה שלא זוהו. לא ידוע עד כמה ההתפרצות גדולה. בנסיבות כאלה, אין ברירה אלא להיכנס לסגר מהיר ואינטנסיבי מאוד".
מקרה ההדבקה בקהילה האחרון שדווח בניו זילנד היה בחודש פברואר. אזרחיה של ניו זילנד חיים ללא הגבלות, למרות שהגבולות הבין-לאומיים נותרו סגורים, למעט במקרים חריגים. המדינה דיווחה על כ-2,500 מקרי קורונה ו-26 מקרי מוות מתחילת המגפה.