לפחות 40 בני אדם נהרגו בהצפות ומפולות בוץ בטורקיה, כך מדווחים היום (שבת) שירותי החירום במדינה. בתים רבים נהרסו בעקבות הגשמים החזקים שהחלו ביום רביעי, חמישה גשרים קרסו, מכוניות נסחפו וכבישים נהרסו.
הסערה הכתה ביום רביעי במחוזות הצפוניים השוכנים באזור הים השחור - ברטין, קסטומונו, סינופש וסמסון. כ-2,250 בני אדם פונו מבתיהם, חלקם נאלצו לטפס לגגות לאחר שדירתם הוצפה ופונו על ידי מסוקים. שירותי החירום מעדכנים כי תשעה בני אדם מאושפזים בבתי החולים ואדם אחד נעדר במחוז ברטין, אולם ברשתות החברתיות מדווחים אזרחים על מאות נעדרים.
מדעני אקלים אומרים בפירוש כי ההתחממות הגלובלית הנובעת בעיקרה משרפת דלקי מאובנים ומשימוש בנפט ובגז טבעי מובילה לשינויי אקלים ולאירועי מזג אוויר קיצוניים. המומחים צופים כי אירועים שכאלה יתרחשו לעיתים קרובות יותר ויותר, כתלות בהמשך מגמת ההתחממות. מומחים בטורקיה טוענים כי תשתיות רעועות תרמו להרס המסיבי שנגרם מההצפות.
גיאולוגים טוענים כי תשתיות ידי אדם שנבנו במקום צמצמו את אפיק הנהר מ-400 מטרים ל-15 מטרים בלבד, מה שפגע בתוואי השטח הטבעי וביכולתו לנקז את מי ההצפות ואת נהרות הבוץ. על גדות הנהר, בקו הראשון למים, אף נבנו בנייני מגורים. הגיאולוג ראמזאן דמירטאס צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי יש להאשים את בני האדם באסון שאירע השבוע.
רק לא מזמן נפגע אזור דרום המדינה בשרפות ענק שהתרחשו בסמוך לערי התיירות הפופולריות מוגלה ואנטליה, השוכנות בקו החוף. לפחות 8 בני אדם נהרגו ואלפי תושבים נאלצו לברוח.